Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Markus Vuorela taisteli kärkisijoista viimeisen lenkin alkuun – Val di Fiemmen 16. sija on uran paras maailmancupissa ja nosti hänet Tourilla 25. sijalle

Markus Vuorela kamppaili kärkisijoista viimeiselle lenkille asti Tour de Ski -kiertueen kuudennessa kilpailussa. Voimat kuitenkin hupenivat Val di Fiemmen viimeisen 2,5 kilometrin kierroksen nousuissa, ja hän kamppaili maaliin 16:ntena.

Vuorela jäi 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähdössä 24 sekuntia kilpailun voittaneesta Venäjän Aleksandr Bolshunovista. Tulos on Vuorelan paras maailmancupissa, ja hän nousi kiertueen kokonaiskilpailussa sijalle 25.

– Hyvä päivä, vaikka aamulla oli niin huono fiilis, että yksittäisessä kilpailussa olisin miettinyt, hiihdänkö ollenkaan. Näköjään kannatti lähteä, Vuorela totesi Hiihtoliiton äänitallenteessa.

– Myös huollolla oli huippupäivä. Väittäisin, että itsellä oli kisan paras suksi. Sillä oli ilo taistella, kun pääsin laskuissa aina puoli-ilmaiseksi keulaan. Siinä on helpompi hiihtää kuin peräsijoilla.

Päävalmentaja Teemu Pasanen palkitsi suorituksen kehuillaan.

– Taisteluhiihto. Markus osoitti, että pysyy jo aivan kärkimiesten mukana. Myös huolto onnistui erinomaisesti, päävalmentaja kiitteli.

Suhonen kangistui karanteenissa

Muut suomalaiset jäivät huippusuksella hiihtäneestä Vuorelasta minuutteja. Juho Mikkonen oli Val di Fiemmen yhteislähdössä 37:s, Lauri Lepistö 51:s ja Verneri Suhonen 52:s.

Mikkonen kertoi, ettei "päässyt missään vaiheessa hyvään vauhtiin". Suhonen joutui kilpailuun turhan koronakaranteenin kangistamana.

– Tästä tuli verryttely huomista sprinttiä varten. Eilinen päivä meni koronakaranteenissa virheellisen testituloksen takia. Makasin koko päivän hotellihuoneessa, joten tästä tuli paikkojenaukaisulenkki, Suhonen totesi.

De Fabiani sortui taktiikkavirheeseen

Bolshunov saavutti uransa 20. voiton maailmancupissa, mutta italialainen Francesco de Fabiani laittoi hänet lujille kirikamppailussa. De Fabiani yritti karkuun viimeisessä nousussa ja erehtyi hiihtämään laskuun ensimmäisenä, vaikkei saanut nousussa venäläiseen riittävän selvää eroa.

Bolshunov peesasi laskusta hyvällä kyydillä ohi ja säilytti johtoaseman loppusuoralla.

– Olot olivat tänään täydelliset, joten matkalla oli vaikea karata pääryhmästä, Bolshunov kertoi Ylen tv-lähetyksessä.

– Kilpailu meni kirikamppailuksi, mutta onneksi pystyin ratkaisemaan kilpailun edukseni. Loppu oli hyvä.

Bolshunov johtaa ylivoimaisesti sekä Tourin kokonaiskilpailua että maailmancupia.

Miesten Tour jatkuu lauantaina perinteisen hiihtotavan sprintillä, ja kiertue päättyy sunnuntaina vapaan hiihtotavan 15 kilometrin yhteislähtöön vapaalla hiihtotavalla.