Pohjolaisen kausi päättyi polvivammaan – Pykäläinen jo mukaan maajoukkueympyröihin

Rosa Pohjolainen. J. Pohjolainen

STT/Aamuposti

Hyvinkään Slalomseura Sukkulan alppihiihtäjä Rosa Pohjolaisen lupaavasti alkanut kausi sai äkkilopun, kun 17-vuotias laskija kaatui harjoituksissa Italian Pozza di Fassassa. Pohjolainen loukkasi polvensa, ja maajoukkuelääkäri Sikri Tukiainen arvioi, että Pohjolainen pääsee ottamaan lumituntumaa aikaisintaan puolen vuoden kuluttua.

Pohjolaisen polvi tutkittiin kotimaassa.

– Polven eturistiside on poikki, ja kierukka täytynee kiinnittää, Tukiainen kertoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Pohjolainen pujotteli marraskuussa Levin maailmancupissa 27:nneksi ja sykähdytti iloisella otteellaan. Riikka Honkasen tavoin hänen oli määrä kilpailla viikonloppuna Eurooppa-cupissa Ranskassa ja ensi tiistaina Itävallan Flachaussa maailmancupissa.

Nicolas Burtinin valmentama naisten alppimaajoukkue vahvistuu kokoonpanoon nimetyllä valmentajalla Jukka Rajalalla. Häneltä löytyy mittava ura niin urheilijana alppihiihdon parissa kuin valmennuksessa Etelä-Suomen alppiakatemiassa ja Kouvolan Hiihtoseurassa. Rajala opiskelee valmentajan ammattitutkintoa Vierumäellä.

Hän toimi myös henkilökohtaisena valmentajana hyvinkääläiselle maajoukkuelaskijalle Erika Pykäläiselle ennen maajoukkuepositiota. Tällä hetkellä Rajala valmentaa Suomutunturilla loukkaantumisestaan toipuvaa Pykäläistä.

Ensi viikolla kaksikko liittyy maajoukkueen vahvuuteen Keski-Eurooppaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut