Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Markus Vuorela kehittää Val di Fiemmeen pientä kiriä – "Yritän nostaa kokonaissijoituksen 30 parhaan joukkoon"

Rajavartija Markus Vuorela on napannut Tour de Ski -kiertueella neljä peräkkäistä maailmancupin pistesijaa ja yrittää viimeisellä etapilla Val di Fiemmessä pientä kiriä. Tavoitteena on nousta kokonaiskilpailussa 30 parhaan joukkoon, ottaa sprintin aika-ajossa jatkopaikka ja pysytellä molemmissa distanssimatkojen starteissa pisteillä.

Kuhmon rajavartioasemalla työskentelevä Vuorela jatkaa kiertuetta miesten kilpailun parhaana suomalaisena sijalta 31.

– Tavoitteeni oli alusta lähtien hiihtää 30 parhaan joukossa, ja Toblachissa olin jo kertaalleen lähempänä 20. kuin 30. sijaa. Jatkan samalla tavoitteella ja yritän nostaa kokonaissijoituksen 30 parhaan joukkoon, Vuorela suunnitteli kisojen toisena välipäivänä torstaina.

– Sprintissäkin pitäisi päästä jatkoon, sillä täällä, jos missään, se on mahdollista.

Sprintterit hiihtävät jo varatankilla

Vuorela viihtyy parhaiten 15–50 kilometrin matkoilla ja pärjää tasaisesti molemmilla hiihtotavoilla. Väliaika- ja yhteislähtö sopivat yhtä hyvin kuin takaa-ajo.

– Sprintissä minulla on puutteita, mutta lauantaina osakkeeni nousevat, kun alla on kaikki kiertueen rasitus ja osa sprinttereistä on jo lopettanut kiertueen, Vuorela laskeskeli.

Val di Fiemmen hiihtourakka alkaa perjantaina 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähdöllä. Perinteisen sprintin jälkeen kiertue päättyy sunnuntaina 15 kilometrin yhteislähtöön, joka huipentuu vapaalla hiihtotavalla Alpe Cermisin kuuluisaan nousuun.

Vuorela on loppunousuun raskastekoinen, mutta uskoo ominaisuuksiensa muuten sopivan ankaraan kapuamiseen.

– Loppunousussa tarvitaan lihaskestävyyttä, ja pidän sitä vahvuutena pyöräilytaustani ansiosta, Vuorela ennakoi.

Yhdysvaltain uutiset pysäyttivät

Vuorelan kiertueen vaikein hetki osui tiistai-iltaan, kun hänellä oli "energian kanssa ongelmia". Torstaina olo tuntui paljon paremmalta.

– Fiilis on nyt ihan hyvä. Tuntuu, että olen palautunut yllättävän hyvin, Vuorela kertoi.

Edellisillan siirtymä Toblachista sujui reilussa kahdessa tunnissa, ja mieshiihtäjät ennättivät Val di Fiemmessä majapaikkaansa iltakahdeksalta. Sen jälkeen ohjelmassa oli vielä päivällinen ja nopeasti sujunut koronatesti.

Illalla joukkueen korviin kantautui uutisia Yhdysvalloista. Presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat Washingtonissa kongressiin, ja aamulla selvisi, että presidentin puheessaan lietsoma kuohunta oli johtanut neljän ihmisen kuolemaan.

– En seurannut tapahtumia, mutta jotakin kuulin sieltä. Että oli yritetty vallata jotain paikkaa, Vuorela kertoi.

– En ole vielä lukenut tapahtumista sen tarkemmin, mutta aika pysäyttävä homma.

Hiihtäjien oli pakko sivuuttaa tapahtumat mahdollisimman pienellä häiriöllä.

– Täällä tulee ylimääräistä hommaa jo koronatestien takia. Illalla oli nukkumaanmeno aikalailla mielessä, Vuorela jatkoi.

Miesten Tour de Ski jatkuu perjantaina kello 14.15 yhteislähtönä hiihdettävässä 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Naisten kilpailumatka on kymppi, ja kilpailu alkaa kello 16.35.