Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Stoch kolmannen kerran mäkiviikon voittajaksi – Aalto kokonaiskisassa 15:s

Puolan Kamil Stoch nousi entistä ylemmäs Keski-Euroopan mäkiviikon legendojen joukkoon, kun hän juhli keskiviikkona uransa kolmatta kokonaisvoittoa vuodenvaihteen perinteikkäässä mäkihyppyturneessa. Suomalaisittain mäkiviikko sai myös mukavan päätöksen Antti Aallon kirjatessa 15. sijan kokonaispisteissä.

Mäkiviikon päätöskisan Bischofshofenissa voittanut Stoch on juhlinut mäkisirkuksen voittoa aiemmin vuosina 2017 ja 2018. Hän on kautta aikain viides kolmeen mäkiviikon voittoon yltänyt hyppääjä. Listan kärjessä ovat viiden voiton Janne Ahonen ja neljän voiton Jens Weissflog. Kolmessa voitossa ovat Stochin ohella 50- ja 60-lukujen suuruudet Björn Wirkola ja Helmut Recknagel.

Stoch, 33, nousi kokonaisvoittoon komealla tasaisuudella: Oberstdorfissa toinen, Garmisch-Partenkirchenissä neljäs ja voittaja viikon Itävallan puoleisella osalla niin Innsbruckissa kuin loppiaisena "Bissenissä". Oberstdorfin voittaja Saksan Karl Geiger hävisi kokonaispisteissä lopulta 48,1 pistettä ja Garmischissa voittoa juhlinut, mäkiviikon voittoa puolustanut Puolan Dawid Kubacki 52,8 pistettä.

– Kaikki meni hyvin, Stoch tiivisti tv-haastattelussa niin päätöskisan kuin koko mäkiviikon.

– Tämä on jälleen yksi suuri palkinto siitä kaikesta työstä, jota olen tehnyt. Ja palkinto myös koko joukkueelle, sillä me kaikki teimme todella hyvää työtä mäkiviikolla, Stoch jatkoi viitaten myös siihen, että turneen seitsemän kärkeen mahtui neljä puolalaista.

Aalto paransi päätökseen

Aalto ylsi Bischofshofenissa kauden toistaiseksi parhaimpaan sijoitukseensa oltuaan 19:s. Mäkiviikon kokonaispisteissä taakse jäivät muun muassa Saksan Markus Eisenbichler, Norjan Robert Johansson ja Slovenian Anze Lanisek.

– Kokonaisuutena tosi tasainen viikko, mitään huippuonnistumisia ei tullut mutta sama taso säilyi jotakuinkin läpi viikon. Tavoite oli päästä omalle tasolle ja aika lähelle hyvää tässä pääsikin, mutta toki tekemistä riittää tässä kauden edetessä, Aalto tiivisti tiedotteessa.

– Parhaat hypyt tulivat täällä Bischofshofenissa, se on hyvä. Uskon, että parantaminen jatkuu myös seuraaviin kisoihin, päävalmentaja Janne Väätäinen puolestaan näki Aallon hyvän kiertuepäätöksen.

Niko Kytösaho oli Bischofshofenissa 33:s ja mäkiviikolla 39:s.

Stoch jätti taakseen muun muassa Nykäsen ja Kankkosen

Keski-Euroopan mäkiviikon voittotilastoja:

Eniten kokonaisvoittoja: 1) Janne Ahonen Suomi 5, 2) Jens Weissflog DDR/Saksa 4, 3) Björn Wirkola Norja, Helmut Recknagel DDR ja Kamil Stoch Puola 3, 6) Matti Nykänen Suomi, Gregor Schlierenzauer Itävalta, Andreas Goldberger Itävalta, Jochen Danneberg DDR, Veikko Kankkonen Suomi, Hupert Neuper Itävalta ja Ernst Vettori Itävalta 2.

Eniten kokonaisvoittoja maittain: 1) Itävalta ja Suomi 16, 3) DDR 11, 4) Norja 10, 5) Saksa ja Puola 5.

Eniten osakilpailuvoittoja: 1) Jens Weissflog DDR/Saksa ja Björn Wirkola Norja 10, 3) Janne Ahonen Suomi ja Gregor Schlierenzauer Itävalta 9, 5) Matti Nykänen Suomi ja Kamil Stoch Puola 7, 7) Helmut Recknagel DDR ja Sven Hannawald Saksa 6.

Eniten osakilpailuvoittoja maittain: 1) Itävalta 63, 2) Norja 48, 3) Suomi 45, 4) DDR 29, 5) Saksa 27, 6) Japani 16, 7) Puola 11.