Salpausselälle 300 urheilijaa 23 maasta – kisojen koronakuplan rakentamisessa huomioitu myös lahtelaiset

Myös Norjan maastohiihtomaajoukkue on ennakkotietojen mukaan tulossa Salpausselän kisoihin. Mirja Hussain

ESS

Salpausselän kisoihin on ennakkotietojen mukaan tulossa joukkueita 23 maasta ja urheilijoita yhteensä lähes 300. Kaikki pohjoismaisten hiihtolajien kärkimaat ovat saapumassa Lahteen. Ennakkotietojen mukaan Lahdessa kilpailee myös Norjan maastohiihtomaajoukkue, joka on kilpaillut tällä kaudella maailmancupissa vain Suomessa Rukalla.

– Ottaen huomioon maailmanlaajuisen pandemiatilanteen, on Suomeen saapumassa hyvä määrä joukkueita. Olemme pystyneet rakentamaan turvallisen kilpailukuplan urheilijoille, mutta myös järjestäjille ja paikallisille niin, ettemme vaaranna lahtelaisten terveysturvallisuutta, Salpausselän kisojen kilpailupäällikkö Hannu Lehman kertoo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Salpausselän kisat kilpaillaan Lahdessa jo reilun kahden viikon päästä, 22.–24. tammikuuta.

Maastohiihdossa Lahteen on suuntaamassa 17 maajoukkuetta, mäkihypyssä 16 ja yhdistetyssä 12.

Maastohiihtoon on ilmoittautunut yhteensä 171 urheilijaa, joiden huoltojoukoissa toimii sama määrä muita joukkueen jäseniä.

Myös Suomen miesten kärkihiihtäjät Iivo Niskanen, Ristomatti Hakola, Joni Mäki ja Perttu Hyvärinen testaavat kuntoaan Lahdessa. Tour de Ski -kiertueelta vetäytynyt Iivo Niskanen hiihtää ennen Salpausselän kisoja kotimaassa kansallisia kisoja.

Mäkihyppääjiä on ennakkoilmoittautumisissa tämän hetken tilanteen mukaan 69 ja yhdistetyn urheilijoita 57.

Mäkihypyn miesten maailmancupin kiertue on edennyt normaalisti koko alkukauden, mutta yhdistetyllä on takanaan vain kolme maailmancupin kilpailuviikonloppua. Ennen Lahtea mäkihypyn maailmancup pysähtyy Keski-Euroopan Mäkiviikon jälkeen vielä Saksassa ja Puolassa. Yhdistetyn urheilijat kilpailevat Val di Fiemmessä Italiassa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut