Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mäkiviikolla harvinaista herkkua: kahdelle suomalaiselle kaksi kisahyppyä

Mäkihypyn Keski-Euroopan mäkiviikon kolmas kipailu Innsbruckin Bergisel-mäessä toi suomalaisittain viime vuosina vähiin jäänyttä tuplaa perinteikkäällä turneella. Tämänkertaisen mäkiviikon ainoat suomalaishyppääjät Niko Kytösaho ja Antti Aalto kun raivasivat kumpikin tiensä toiselle kierrokselle ja samalla maailmancupin pisteille.

Aalto voitti avauskierroksen pudotuskamppailussa vastustajansa Clemens Leitnerin. Aaltoa paremmin suoriutunut Kytösaho puolestaan hävisi ottelunsa Maximilian Steinerille, mutta hyppy riitti toiselle kierrokselle "lucky loserina". Jatkoon päässeestä viidestä onnekkaasta häviäjästä Kytösaho oli juuri se viides, ja välttyi siltä pudotussysteemin ikävältä osalta eli putoamiselta paremmin pistein.

Toisella kierroksella Kytösaho venytti vielä pari sijaa ylöspäin, ja tuloksena oli uran toiseksi parasta maailmancup-sijoitusta sivuava 21:s sija. Samalla tuli uran ensimmäinen kahden kierroksen mäkiviikkokisa.

– Molemmat hypyt ihan hyviä, vaikka toisen kierroksen paikka meinasikin mennä alastulon probleemiin. Piti jännittää, mutta onneksi kuitenkin riitti toiselle kierrokselle, mäkiviikolla kisahypyissään takellellut mutta nyt varmuutta löytänyt Kytösaho iloitsi Hiihtoliiton äänitteessä.

– (Mäkiviikon päättävä) Bischofshofen on ylivoimaisesti vaikein mäkiviikon mäki, katsotaan josko siellä saisi tehtyä samanlaisia vetoja kuin täällä Innsbruckissa.

Aalto oli 27:s eli sija oli huonoin tällä turneella (Oberstdorfissa 23:s, Garmisch-Partenkirchenissä 25:s).

– Pikkuinen pettymys. Lähellä on (onnistuminen), mutta paras jäi vähän uupumaan, Aalto totesi Hiihtoliiton äänitteessä.

Veteraani-Stoch hakee hattutemppua

Kisan voitti Puolan Kamil Stoch, ja hänestä tuli 33 vuoden ja 223 päivän ikäisenä kaikkien aikojen toiseksi vanhin mäkiviikon osakilpailuvoittaja. Mäkiviikon 2017 ja 2018 voittanut Stoch otti myös kokonaiskisan kärkipaikan ennen kiertueen keskiviikkona huipentavaa Bischofshofenia.

Stochin etumatka maanmieheen, mäkiviikon voittoa puolustavaan Dawid Kubackiin on 15,2 pistettä ja Innsbruckissa 15:nneksi jääneeseen Norjan Halvor Egner Granerudiin 20,6 pistettä. Aalto on kokonaispisteissä 20:ntena.

– En ajattele (mäkiviikon voittoa) lainkaan, lähden vain tekemään Bischofshofeniin parasta hyppäämistäni, Stoch vakuutti hermojensa hallintaa.