Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Diggins karkasi voittoon Tour de Skillä, Pärmäkoski oli 10:s – Bolshunov voitti miesten takaa-ajon

Yhdysvaltain Jessica Diggins on hiihtänyt voittoon maastohiihdon Tour de Ski -kiertueen kolmannella etapilla ja noussut kiertueen kärkeen. Diggins karkasi muilta 10 kilometrin takaa-ajokilpailun viimeisellä kierroksella.

Toiseksi hiihti Yhdysvaltain Rosie Brennan ja kolmanneksi Ruotsin Frida Karlsson, joka teki matkan varrella töitä yhdysvaltalaishiihtäjien kanssa edetessään. Kärjessä takaa-ajoon lähtenyt Ruotsin Linn Svahn putosi kuudenneksi. Svahn hiipui kärkikolmikon taakse ennen kolmen kilometrin täyttymistä.

Vapaalla hiihtotavalla Krista Pärmäkoski oli paras suomalainen ylitettyään maalilinjan kymmenentenä. Hän paransi takaa-ajossa kaksi sijaa.

– Suorituksena ihan tosi hyvä. Varman päälle pelattu. Pitkä turnee vielä edessä, ja on parempi pelata varman päälle, Pärmäkoski sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Hän uskoi, että Italian Toblachin kilpailut antavat paremman kuvan hänen vireestään kuin Val Müstairin vuoristo-oloissa hiihdetyt matkat. Kaksi seuraavaa kilpailua hiihdetään noin 1 200 metrissä, kun Sveitsissä hiihtäjät kilpailivat noin 1 700 metrissä.

Suomalaisista maailmancupin pisteille hiihti myös Johanna Matintalo, joka putosi kaksi sijaa sijalle 21. Jasmi Joensuu oli 39:s ja Katri Lylynperä 46:s.

Kiertue jatkuu tiistaina Toblachissa vapaalla hiihtotavalla. Maanantaina hiihtäjillä on välipäivä.

Bolshunovin selkeä johto

Miesten takaa-ajokilpailussa voittoon hiihti Venäjän Aleksandr Bolshunov. Venäjän Artjom Maltsev oli vapaalla hiihtotavalla 15 kilometrin takaa-ajossa toinen ennen Ranskan Maurice Manificat'ta.

Takaa-ajo hiihdettiin Tourin kokonaistilanteen järjestyksessä.

Bolshunov johtaa kiertueen kokonaiskilpailua 53 sekunnin erolla Maltseviin ja reilulla minuutilla Manificat'han.

– Ei paha tilanne, mutta kisoja on vielä paljon jäljellä, Bolshunov arvioi tilannetta Ylen tv-lähetyksessä.

– Eikä tämä helppoa ollut. Varsinkin viimeisellä kierroksella piti tehdä kovasti töitä.

Markus Vuorela oli parhaana suomalaisena 29:s. Juho Mikkonen oli 36:s, Lauri Lepistö 57:s ja Verneri Suhonen 68:s.

Vuorela herkuttelee cuppisteillä

Vuorela on kokonaiskilpailussa vajaat neljä minuuttia Bolshunovista jäljessä. Eniten hän iloitsi toisesta peräkkäisestä maailmancupin pistesijasta.

– Ihan herkkua, kun pääsee pisteille, Vuorela sanoi Ylen tv-haastattelussa.

Sunnuntain ohjelmassa oli vielä koronatestit, minkä jälkeen maajoukkue oli lähdössä Italian Toblachiin.

– Välipäivä edessä, joten jää vähän aikaa palautua. Tästä on hyvä jatkaa, joten tästä vain ylöspäin, Vuorela kaavaili jatkoa.

Tour de Ski jatkuu tiistaina miesten vapaan hiihtotavan 15 kilometrin kilpailulla.