Jean Todt leipoo Lewis Hamiltonista F1-kuningasta – FIA:n puheenjohtaja sanoo brittikuljettajan ja Mercedeksen jo ohittaneen Michael Schumacherin ja Ferrarin tason

Kansainvälisen autoliiton ranskalainen puheenjohtaja Jean Todt arvioi Lewis Hamiltonin ja Mercedeksen hallitsevan formula 1:n MM-sarjaa jopa jykevämmin kuin Michael Schumacher ja Ferrari aikoinaan. Todt johti Ferrarin F1-tallia, kun Schumacher saavutti viisi kaikkiaan seitsemästä mestaruudestaan 2000–04.

Ferrari saavutti Todtin komennossa kuusi peräkkäistä valmistajien mestaruutta 1999–2004. Mercedeksellä on nyt seitsemän peräkkäistä tuplamestaruutta, ja Hamilton on noussut mestaruuksissa Schumacherin rinnalle.

– Mercedes ja Lewis hallitsevat sarjaa nyt vahvemmin kuin Ferrari ja Michael aikoinaan, Todt arvioi Autosportin haastattelussa.

– Ja kaikki kunnia heille siitä. Auto on erittäin luotettava, eikä kuljettaja tee virheitä. Kyse on jälleen auton ja ajajan yhdistelmästä.

Todt kertoo ihailleensa saksalaistallin ja brittikuljettajan yhteistyötä jo vuosia.

– Tämän tiimin jatkuva menestys on tehnyt minuun vaikutuksen. Se on paras esimerkki yhteishengestä ja yhteistyöstä.

Todt on huomannut myös Hamiltonin ymmärtäneen, miten menestys rakennetaan.

– Lewis ottaa aina esiin koko tiimin, kun hän puhuu menestyksestä, Todt totesi.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut