Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Aalto ja Kytösaho pääsevät Oberstdorfissa tositoimiin

Suomalaishyppääjät Antti Aalto ja Niko Kytösaho haastavat saksalaishyppääjät Pius Paschken ja David Siegelin Oberstdorfin ensimmäisen kierroksen pudotuskilpailussa. Mäkiviikon avauskilpailu alkaa tänään kello 17.30 Suomen aikaa.

Aalto oli eilisessä karsinnassa 126 metrin hypyllä kuudes ja Kytösaho 117,5 metrin hypyllä 12:s. Karsintaa sekoittivat puuskittainen tuuli ja lumisade.

Mäkiviikon kilpailuissa karsinnan läpäisseet 50 hyppääjää kilpailevat ensimmäisellä kierroksella pareittain toisiaan vastaan. Karsinnan 25:s ja 26:s aloittavat. Viimeisessä parissa hyppäävät karsinnan voittaja ja 50:s mies.

Toiselle kierrokselle selviää 25 parinsa voittanutta hyppääjää ja lisäksi viisi "lucky loseria". Toinen kierros hypätään tavalliseen tapaan.

Mäkiviikon ennakkosuosikit ovat maailmancupia johtava Norjan Halvor Egner Granerud ja kauden alussa kaksi kilpailua voittanut Saksan Markus Eisenbichler.

Granerud on voittanut cupissa viisi viime kilpailua.

Puolan joukkue saattaa sittenkin hypätä - ratkaisu aamupäivällä

Puolan mäkihyppymaajoukkue sai musertavia uutisia, kun Klemens Murankan todettiin antaneen positiivisen tuloksen koronavirustestissä. Maanantaina kerrottiin, että niin Muranka kuin muutkin puolalaishyppääjät joutuvat jäämään pois mäkiviikon avauskisasta Oberstdorfissa.

Myöhään maanantaina puolalaisille virisi kuitenkin toivetta, josko mäkiviikko heidän osaltaan pelastuisi. Kansainvälinen hiihtoliitto FIS kertoi sivuillaan , että Murankan maanantainen testi oli negatiivinen ja koko Puolan joukkue testataan uudelleen.

Jos uudet testit ovat negatiivisia, Puolan joukkue saa kilpailla ja tällöin kaikki 62 mäkiviikon kilpailijaa ovat mukana Oberstdorfin kisassa, eikä kisassa käytetä pudotuskisaa lainkaan.

Mikäli Murankan positiivinen tulos vahvistuu, karsintatulokset ovat voimassa ja tiistai-illan kisa hypätään pudotussysteemillä.

FIS:n mukaan testitulokset saadaan aamupäivällä, Suomen aikaa kello 11:een mennessä.

Viime kaudella mäkiviikon voitti Puolan Dawid Kubacki.