Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Aalto ja Kytösaho onnistuivat Oberstdorfin karsinnassa – tuuli puhalsi suomalaisille saksalaisvastustajat mäkiviikon ensimmäiseen pudotuskilpailuun

Antti Aalto ja Niko Kytösaho menivät komeasti jatkoon Keski-Euroopan mäkiviikon ensimmäisen kilpailun karsinnasta. Aalto oli Oberstdorfin karsinnassa 126 metrin hypyllä kuudes ja Kytösaho oli 12:s.

Karsinta oli tuulen ja lumisateen takia harvinaisen oikukas. Itävallan Philipp Aschenwald oli karsinnan paras, ja maailmancupin kärkinimistä ainoana onnistunut Norjan Halvor Egner Granerud sijoittui toiseksi.

Tiistain kilpailun ensimmäinen kierros hypätään pudotuskilpailuna, jossa Aalto kohtaa Saksan Pius Paschken ja Kytösaho Saksan David Siegelin.

Maailmancupissa kuudentena oleva Paschke oli karsinnan vaikeissa oloissa 45:s ja Siegel 38:s.

Mäkiviikon kilpailuissa karsinnan läpäisseet 50 hyppääjää kilpailevat ensimmäisellä kierroksella pareittain toisiaan vastaan. Karsinnan 25:s ja 26:s aloittavat. Viimeisessä parissa hyppäävät karsinnan voittaja ja 50:s mies.

Toiselle kierrokselle selviää 25 parinsa voittanutta hyppääjää ja lisäksi viisi "lucky loseria". Toinen kierros hypätään tavalliseen tapaan.

Puolan joukkue vetäytyi mäkiviikon avauksesta koronatartunnan takia

Puolan mäkihyppymaajoukkue jäi pois mäkiviikon avauskilpailusta koronatartunnan takia. Positiivisen testituloksen saanut hyppääjä oli Klemens Muranka.

Muranka antoi positiiviseksi paljastuneen testinäytteen sunnuntaina, ja mäkiviikon järjestäjät kertoivat tartunnasta maanantaina vain tunteja ennen Oberstdorfin kilpailun karsintaa.

Puolan joukkueen muiden hyppääjien testitulokset olivat negatiivisia. Puola joutui silti vetäytymään kilpailusta, ja koko joukkue eristettiin muista.

– Tämä on meille kipeä päätös, mutta terveysosasto jäi vaille vaihtoehtoja ja teki tämän ratkaisun muiden urheilijoiden suojelemiseksi, Oberstdorfin kilpailun pääsihteeri Florian Stern kommentoi tapausta järjestäjien tiedotteessa.

Puolan muun joukkueen jatko-ohjelma ratkeaa lähipäivinä. Näillä näkymin muut voivat jatkaa kilpailuja jo 1. tammikuuta Garmisch-Partenkirchenissä, jos myös hyppääjien seurantatestit ovat puhtaita.

– Odotamme vielä seurantatestien tuloksia. On mahdollista, että Puola voi palata kilpailuihin, jos tulokset ovat negatiivisia, Stern jatkoi.

Puolan joukkueen eristys tarkoittaa samalla sitä, ettei Dawid Kubacki kykene puolustamaan mäkiviikon viimetalvista voittoa.