Kiinalaisuimari Sun Yang sai dopingrangaistuksensa uuteen käsittelyyn

Sun Yangin kilpailukielto on toistaiseksi peruttu. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kiinalaisen uinnin olympiavoittajan Sun Yangin dopingtapaus tulee uuteen käsittelyyn urheilun välitystuomioistuimessa CAS:ssa. Sveitsin liittovaltion tuomioistuin perui CAS:n Sunille antaman kahdeksan vuoden kilpailukiellon CAS:n tuomarin jääviyden takia.

Sunin lakimiehet valittivat Sunin rangaistuksesta, koska yksi välitystuomioistuimen kolmesta tuomarista oli esittänyt sosiaalisessa mediassa rasistisia kommentteja Kiinasta.

Sunin kilpailukielto on toistaiseksi peruttu. Hän on vapaa kilpailemaan Tokion olympialaisissa ensi kesänä, mutta CAS käsittelee tapauksen uudestaan uuden tuomarikolmikon voimin.

CAS syyttää Sunia testinäytteidensä tuhoamisesta syyskuussa 2018, jolloin dopingtestaajat vierailivat hänen kotonaan. Sunin kerrotaan rikkoneen tuolloin vasaralla verinäytepullonsa.

Sun kärsi kolmen kuukauden kilpailukiellon jo vuona 2014, kun hän jäi kiinni kielletyn sydänlääkkeen trimetatsidiinin käytöstä.

Viime vuonna Sun sai kilpailla MM-kisoissa, kun Kansainvälinen uintiliitto Fina katsoi, etteivät testaajat noudattaneet testaussääntöjä syyskuun 2018 yllätystesteissä.

Maailman antidopingtoimisto Wada vetosi sen jälkeen tapauksessa CAS:iin, joka määräsi Sunille kahdeksan vuoden kilpailukiellon viime helmikuussa. Tämän tuomion Sunin lakimiehet ovat nyt saaneet uuteen käsittelyyn.

Sun, 29, on saavuttanut Lontoon 2012 ja Rion 2016 olympialaisissa yhteensä kolme olympiakultaa. MM-kisoissa hän on saavuttanut 200–1 500 metrin vapaauinnissa 11 kultamitalia.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut