FC Lahden maalivahtiosasto täydentyy Suomen mestarilla

FC Lahti ja espanjalainen maalivahti Antonio Reguero ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Samalla Reguero liittyy FC Lahden junioreiden maalivahtivalmennukseen. Hän on 38-vuotias ja 187-senttinen Real Madridin kasvatti. Hänet valittiin Veikkausliigan parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2018.

Reguero syntyi Espanjan pääkaupungissa Madridissa ja pelasi paikallisessa Real Madridissa juniorivuotensa. Läpimurtoa edustusjoukkueeseen ei tullut, joten Reguero haki vauhtia uralleen alemmilta sarjatasoilta. Vuonna 2012 hän siirtyi Skotlannin Valioliigaan, jossa espanjalaiskassari pelasi 39 ottelua.

Suomeen Reguero tuli kesällä 2016 Rovaniemen Palloseuraan, jossa Reguero kohosi nopeasti Veikkausliigan eliittiin pitäen neljän Rovaniemellä vietetyn kauden aikana maalinsa puhtaana 36 ottelussa. Viime kauden Reguero oli voittamassa mestaruutta HJK:n riveissä pelaten 15 ottelua, joista kahdeksan oli nollapelejä. Yhteensä hän on pelannut 122 Veikkausliigaottelua.

Reguero on sopimuksestaan innoissaan.

– Olen onnellinen, koska varmistui, että saan jatkaa pelaamista rakastamassani Suomessa. Ollakseni rehellinen, Lahti teki paljon töitä saadakseni minut, joten siksi olen innoissani tästä. Juttelin myös valmennuksen kanssa ja vakuutuin Lahden pelityylistä. Lahti haluaa pelata sellaista jalkapalloa, jollaisena itse näen jalkapallon, Reguero sanoo seuran tiedotteessa.

FC Lahdella kahden pelaajasopimuksen joulunaluspäivät – edessä tiukka tulevaisuus, mutta toimitusjohtaja on tyytyväinen kausikorttimyyntiin

Reguero on innoissaan myös mahdollisuudesta valmentaa juniorimaalivahteja.

– Myös se, että seura tarjoaa minulle mahdollisuuden valmentaa kuulostaa loistavalta. Nuoret saavat mahdollisuuden nähdä edustusjoukkueen pelaajia läheltä ja minä voin samalla oppia paljon uutta.

FC Lahden päävalmentaja Ilir Zeneli kertoo, että Reguero sopii Lahden pelifilosofiaan erinomaisesti. Zeneli pitää Reguerosta myös ihmisenä ja kehuu tämän ammattimaisuutta. Pääkäskijän mukaan Reguero tuo Lahteen paljon muutakin taitojensa lisäksi.

– Hän kykenee pelaamaan myös jalalla ja on rohkea, mutta analyyttinen, Zeneli kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut