Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

NBC: Markkanen ei saanut jatkosopimusta Chicagoon

NBA-koripalloliigan Chicago Bullsin riveissä pelaava Lauri Markkanen ei saanut jatkosopimusta chicagolaisseuran kanssa. Asiasta kertoo Twitterissä Bullsia seuraava NBC-kanavan urheilutoimittaja K.C. Johnson lähteisiinsä viitaten.

Markkasen nelivuotinen tulokassopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Koska jatkosopimusta ei synny ennen runkosarjan alkua, tulee 23-vuotiaasta Markkasesta kauden jälkeen rajoitetusti vapaa agentti.

Tämä tarkoittaa sitä, että Markkanen voi ottaa vastaan sopimustarjouksia muilta joukkueilta, mutta Bullsilla on oikeus vastata sopimustarjouksiin. Asiasta kertoi Suomessa aiemmin Yle .

Yle Urheilun saamien tietojen mukaan Markkanen olisi itse hylännyt sopimustarjouksen, sillä seuran tekemän tarjouksen taloudelliset ehdot eivät miellyttäneet suomalaispelaajaa.

Johnson kirjoittaa NBC :llä lähteisiinsä viitaten, etteivät osapuolet missään vaiheessa päässeet lähelle yhteistä sopimusta ennen paikallista aikaa maanantaina iltapäivällä koittanutta takarajaa.

Toimittaja oli kertonut neuvotteluiden sakkaamisesta jo aiemminkin.

– Tulokassopimuksen jatkosta käydyt neuvottelut jatkuivat sunnuntaina, mutta jäivät hengityskoneen varaan. Lähteiden mukaan ero osapuolten välillä on yhä suuri, Johnson kirjoitti maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Jatkosopimuksen kariutuminen tarkoittaa käytännössä, että Bulls patistaa Markkasta parempiin näyttöihin tällä viikolla alkavalla kaudella. Suomalaispelaajan jatkaminen Chicagossa on yhä mahdollista.

Markkanen olisi halunnut jatkaa Bullsin riveissä

Tuoreessa artikkelissa Johnson kuitenkin kertoo, että Markkanen olisi halunnut jatkaa sopimustaan Bullsien riveissä niin kovasti, että hän oli sanonut painostaneensa agenttiaan järjestämään asian. Markkasen sopimusneuvotteluiden kariutumisuutista edelsivät artikkelin mukaan uutiset muiden vuonna 2017 liigaan varattujen pelaajien jatkosopimuksista.

Esimerkiksi Luke Kennard sai vuositasolla 16 miljoonan dollarin arvoisen jatkosopimuksen Los Angeles Clippersin riveissä. Markelle Fultz ja Jonathan Isaac puolestaan jatkavat Orlando Magicin pelipaitoihin sonnustautuneina. Fultz saa vuodessa 17,5 miljoonaa ja Isaac 20 miljoonaa dollaria.

Edellä mainitut luvut antanevat suuntaa siitä, millaisia summia pelaajat ovat seuroiltaan hakeneet, ja näin tarjoavat mahdollisesti myös osviittaa Markkasen palkkatoiveista.

----

Korjattu otsikkoa klo 7.26: Jatkosopimuksen kariutuminen ei tarkoita, etteikö Markkanen voisi jatkaa Chicagossa.