Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ampumahiihtoon vaihtanut hiihtotähti Nilsson onnistui penkalla – ensimmäinen nolla-ammunta

Maastohiihdosta ampumahiihtoon siirtynyt olympiavoittaja Stina Nilsson ylsi uuteen merkkipaaluun uudella urallaan, kun ruotsalaisampumahiihtäjät jatkoivat maailmancup-näyttöjen antamista maanantaina Östersundissa. Nilsson tähtäsi sprinttikisassa pystyammunnassa puhtaan tuloksen eli osuman kaikkiin viiteen täplään ensimmäisen kerran kilpailuolosuhteissa.

– Niin ihana nolla, Nilsson riemuitsi.

Sunnuntain sprintissä Nilsson ampui kaikkiaan neljä sakkoa ja oli muutenkin ongelmissa, kun hän kaatui kisassa ja myös hiihti hetken väärään suuntaan. Sijoitus oli vasta 13:s. Maanantaina meno oli tyystin toista: ainoa ohilaukaus tuli makuupaikalta, ja hän sijoittui kisan kolmanneksi Elisabeth Högbergin ja Tilda Johanssonin jälkeen.

Nilssonia ei ole vielä nähty ampumahiihdon maailmancupissa tai kakkostasolla IBU-cupissa. Ruotsin valinnat tammikuun kansainvälisiin kisoihin julkistetaan tiistaina, ja Nilsson lienee hyvinkin ehdolla tammikuun IBU-cupin kisoihin.

– Katsotaan, miten käy. Tämä (maanantain) tulos oli joka tapauksessa upeaa saada, Nilsson sanoi.