Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Media: Lauri Markkanen ja Bulls "kaukana toisistaan" jatkosopimusneuvotteluissa

NBA-koripalloliigan Chicago Bullsin suomalaispelaaja Lauri Markkasen ja seuran väliset neuvottelut jatkosopimuksesta jatkuivat sunnuntaina, mutta "jäivät hengityskoneen varaan". Näin kuvailee NBC-kanavan Bullsia seuraava toimittaja K.C. Johnson.

Markkasen nelivuotinen tulokassopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen. Jos jatkosopimusta ei synny ennen runkosarjan alkua, tulee Markkasesta kauden jälkeen rajoitetusti vapaa agentti. Silloin hän voisi ottaa vastaan sopimustarjouksia muilta joukkueilta, mutta Bullsilla olisi oikeus vastata sopimustarjouksiin.

Markkanen ja Bulls ovat "kaukana toisistaan" neuvotteluissa, raportoi Johnson. Hänen mukaansa Markkanen liittyy kauden jälkeen rajoitetusti vapaiden agenttien joukkoon, jos ihmeitä ei tapahdu maanantaina Yhdysvaltain aikaa.

– Tulokassopimuksen jatkosta käydyt neuvottelut jatkuivat sunnuntaina, mutta jäivät hengityskoneen varaan. Lähteiden mukaan ero osapuolten välillä on yhä suuri, Johnson kirjoitti maanantain välisenä yönä Suomen aikaa.

Markkasen viime kausi sujui alavireisesti: pudotusta edelliseen kauteen tuli kaikissa tärkeimmissä tilastokategorioissa. Silti Bullsin mahdollinen riskinotto Markkasen tilanteessa on vaarallista: monikin seura saattaa ensi kauden jälkeen olla tarjoamassa suurtakin sopimusta Markkaselle, ja Bulls joutuisi vastaamaan samalla diilillä pitääkseen suomalaisheittäjänsä riveissään.

Markkanen itse on ilmaissut halunsa pysyä Bullsissa.