Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Ilkka Herolalla hurja vauhti, nousi hiihto-osuudella 30 sijaa ja sijoittui kuudenneksi

Ilkka Herola tarjosi vastustajille kylmää kyytiä yhdistetyn hiihdon maailmancupissa Ramsaussa. Herola nousi kauden neljännen osakilpailun hiihto-osuudella 30 sijaa kuudenneksi päivän parhaalla hiihtovauhdilla.

– Uskomaton hiihto Ilkalta. Maailmancupissa noustaan harvoin kolmeakymmentä sijaa, päävalmentaja Petter Kukkonen ihasteli.

– Nyt oli vielä nopea keli, ja ohittaminen oli vaikeaa myös radan kapeuden takia.

Eero Hirvonen oli kilpailussa yhdeksäs, Perttu Reponen 28:s ja Arttu Mäkiaho 36:s.

Voittokamppailussa Saksan Vinzenz Geiger jätti maailmancupia johtavan Norjan Jarl Magnus Riiberin hopealle. Itävallan Lukas Greiderer sijoittui kolmanneksi.

Herola on parantanut alkukauden kisoissa sijoitustaan joka lähdössä. Hän jäi Rukalla kauden avauksessa sijalle 29, mutta paransi sitten sijoille 11 ja 10. Myös Hirvosen saldo on noususuunnassa. Hänellä on kauden kisoista sijoitukset 17, 14, 8 ja 9.

– Lähtökohta tähän viikonloppuun oli, että pystyisimme jatkamaan noususuunnassa, Kukkonen kertoi.

– Tuli hyvä päivä, ja tulokseen täytyy olla tyytyväinen.

Rentoutta hyppyyn

Suomalaiset joutuivat mäkiosuudella jälleen takaa-ajotilanteeseen. HS98-normaalimäessä aikaerot jäivät kuitenkin varsin pieniksi.

Hirvonen oli mäen jälkeen parhaana suomalaisena 27:s minuutin ja 20 sekunnin päässä kärjestä. Reponen oli sijalla 28, Herola 36 ja Mäkiaho 42.

– Rentouden kautta voimme petrata. Hyppääminen oli edelleen jäykkää, Kukkonen todisti.

Kukkosen mielestä suomalaisilla olisi parantamista myös ylämäen vauhdeissa. Suomalaiset jäivät joukkueena parhaista vauhdeista vajaan kilometrin tunnissa.

– Uskon, että se johtuu puvuista tai suksen pohjakuvioinnista. Periaatteessa kyse voi olla myös laskuasennosta, mutta se ei ole todennäköistä, kun koko joukkue oli hidas, Kukkonen pohdiskeli.

Herola ponnisti mäestä 86,5 metrin hypyn. Koekierroksella hän pääsi peräti 90 metriin kierroksen kymmenenneksi parhaalla hypyllä. Sellainen kilpailuhyppy nostaisi hänet kamppailemaan palkintosijoista, jopa voitosta.

– Koekierroksen hyppy oli ainakin lähellä Ilkan tämän kauden parasta. Niitä ei vain tule vielä solkenaan, Kukkonen totesi.

Maailmancup jatkuu sunnuntaina Ramsaun toisella kilpailulla.