Johaugille vapautus kysymyksiä herättäneestä sponsoriyhteistyöstä

Johaugin ja Huawein yhteistyö ehti nostattaa arvostelua, sillä lehtitietojen mukaan Huawei kehittää uiguurien tunnistusteknologiaa Kiinan hallinnolle. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA

STT–NTB

Norjalaisen maastohiihtotähti Therese Johaugin yhteistyö kiinalaisen teknologiajätti Huawein kanssa päättyy, yhtiö kertoi torstaina Norjan yleisradioyhtiö NRK:lle.

Johaugin yhteistyö Huawein kanssa on nostanut arvostelua, sillä Washington Post kertoi taannoin, että Huawei kehittää vähemmistöryhmä uiguurien tunnistusteknologiaa Kiinan hallinnolle. Huawei kiistää asian.

– Huawei pahoittelee, että se on päättänyt irrottaa Therese Johaugin yhteistyösopimuksesta. Tarkoituksena on antaa hänen keskittää kaikki energiansa päätavoitteeseensa eli pysymään maailman parhaana hiihtäjänä, Huawei tiedotti NRK:lle.

Johaugin manageri Jörn Ernst kertoi NRK:lle arvostavansa yhtiön päätöstä.

– Arvostamme kovasti sitä, että Huawei vastuullisesti vapauttaa Theresen sopimuksesta, jotta hän voi keskittyä urheiluun täysillä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut