Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Bolshunov johti venäläiset neloisvoittoon Davosissa – itänaapurin mieshiihtäjät valtasivat vapaan 15 kilometrillä kärkisijat, kun Pohjoismaat olivat poissa

Maastohiihdon maailmancupin kilpailut päättyivät sunnuntaina Davosissa Venäjän miesten rehvakkaaseen neloisvoittoon. Maailmancupia johtava Aleksandr Bolshunov voitti 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun yli puolen minuutin erolla Andrei Melnitshenkoon. Artjom Maltsev oli kolmas ja Ivan Jakimushin neljäs.

Venäjä sai kilpailussa kärkikymmenikköön peräti kuusi hiihtäjää, kun Denis Spitsov hiihti yhdeksänneksi ja Aleksei Tshervotkin oli kymmenes.

– Olen iloinen koko joukkueen puolesta. Meillä on kova kilpailu, ja yritämme jatkaa samaan tapaan MM-kisoihin asti, Bolshunov selitti venäläisvauhtia Ylen tv-lähetyksessä.

– Itse yritin pitää kilpailussa tasaisen kovaa vauhtia alusta loppuun. Se onnistui, kun myös sukset toimivat tänään hyvin.

Bolshunovin voitto oli hänelle 17:s maailmancupissa ja ensimmäinen Davosin kilpailussa.

Suomen, Ruotsin ja Norjan hiihtäjät eivät osallistuneet Davosin cupiin. Venäläiset saivat parhaan vastuksen nousujohtoisesti viidenneksi hiihtäneeltä Italian Francesco de Fabianilta ja kuudenneksi sijoittuneelta Britannian Andrew Musgravelta.

Kilpailun vauhdilla avannut Italian Dario Cologna hiippui lopputuloksissa 14:nneksi.

Bolshunov ja Brennan johtavat cupia

Yhdysvaltain Rosie Brennan voitti naisten vapaan hiihtotavan kympin 34 sekunnin erolla Venäjän Julia Stupakiin. Kolmanneksi ennätti Yhdysvaltain Hailey Swirbul.

Brennan nousi voitoillaan maailmancupin kokonaiskilpailun johtoon ennen Venäjän Tatjana Sorokinaa ja Norjan Therese Johaugia.

Bolshunov johtaa miesten cupia ylivoimaisesti. Hänellä on koossa 437 pistettä ja toisena olevalla Norjan Johannes Hösflot Kläbolla 296.

Maastohiihdon maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Saksassa. Pohjoismaat eivät osallistu myöskään Dresdenin sprinttikilpailuihin.

Pohjoismaisten hiihtolajien 2021 MM-kilpailut järjestetään Saksan Oberstdorfissa helmi-maaliskuun vaihteessa.