Antti Aalto horjahti uhkaavasti, mutta läpäisi suomalaiskärkenä lentomäen MM-kilpailujen karsinnan

Antti Aalto eteni perjantaina alkavaan kilpailuun. Vesa Moilanen / LEHTIKUVA

STT

Lentomäen MM-kilpailujen karsinta aiheutti sydämentykytyksiä Suomen ykköshyppääjä Antti Aallolle, joka venytti maukkaan 221,5 metrin siivun Slovenian Planicassa. Aalto haparoi alastulossaan ja horjahti, mutta piti niukasti takapuolensa irti alastulorinteestä ja vältti kaatumisen.

Hidastuskuvissa näkyi, että suomalaisen käsi hipaisi alastulorinnettä. Tuomarit verottivat ankarasti tyylipisteitä, mutta Aalto eteni selvästi perjantaina alkavaan kilpailuun. Hän oli karsinnan 19:s. Myös Jarkko Määttä (196,5 metriä) ja Eetu Nousiainen (190,5) leiskauttivat 40 parhaan joukkoon ja pääsivät kilpailuun. Suomen neljäs edustaja Niko Kytösaho (184) karsiutui.

Saksan Markus Eisenbichler (225,5) oli karsinnan etevin ennen Itävallan Michael Hayböckiä (242,5) ja Norjan Halvor Egner Granerudia (221,5). Hayböck lähti liikkeelle lavan muuta kärkijoukkoa ylempää.

Planicassa hypätään perjantaina kaksi kisakierrosta. Kolmekymmentä parasta etenee lauantain kahdelle finaalikierrokselle. Sunnuntaina on joukkuekilpailu.

Lentomäen MM-kilpailut piti järjestää Planicassa jo kevättalvella, mutta ne siirrettiin koronaviruksen takia joulukuulle.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut