Kasperi Kapaselle on luvassa iso rooli Pittsburghissa – "Osa joko Crosbyn tai Malkinin ketjua"

Kapanen siirtyi viime kesänä Toronto Maple Leafsista hänet vuonna 2014 varanneeseen Pittsburghiin. AFP / LEHTIKUVA

STT–TT

Tulevan NHL-jääkiekkokauden Pittsburgh Penguinsissa aloittavalle Kasperi Kapaselle on uudessa joukkueessaan luvassa merkittävä pelillinen rooli. Kapanen löytää varmuudella paikkansa Penguins-hyökkäyksen kahdesta kärkiketjusta.

Kapasta sovitellaan vaihtoehtoisesti Sidney Crosbyn tai Jevgeni Malkinin johtamiin hyökkäysketjuihin.

– Crosby haluaa pelata vauhdilla. Tämä tarjoaa Kapaselle erinomaisen mahdollisuuden olla osa joko Crosbyn tai Malkinin ketjua, Penguinsin ruotsalainen apulais-GM Patrik Allvin kertoi NHL:n verkkosivuilla .

Suomelle 2016 nuorten maailmanmestaruuden jatkoaikamaalillaan MM-finaalissa ratkaissut Kapanen, 24, on pelannut NHL:ssä kaudesta 2015–16. Hän siirtyi viime kesänä Toronto Maple Leafsista hänet vuonna 2014 varanneeseen Pittsburghiin.

Kanadalaismedia: NHL-kausi alkaa tammikuun puolivälissä

NHL alkaa kanadalaisten uutislähteiden mukaan tammikuun puolivälissä. TSN:n ja Sportsnetin mukaan liigan aloituspäivä on 13. tammikuuta.

NHL ei ole antanut virallista ilmoitusta liigakauden aloituspäivästä. Liigan tavoite on ollut saada kausi käyntiin 1. tammikuuta. Kauden alkua ovat viivästyttäneet liigan ja pelaajayhdistys NHLPA:n väliset talousriidat.

TSN:n mukaan NHL:n tavoitteena on 56 ottelun runkosarja. Ennen kauden alkua ei todennäköisesti pelata harjoitusotteluita.

Edellinen NHL-kausi 2019–20 keskeytyi viime maaliskuussa koronapandemian vuoksi. Kautta jatkettiin pudotuspelikarsinnoilla elokuussa. Tampa Bay ratkaisi Stanley Cup -mestaruutensa syyskuun lopussa liigafinaaleissa Dallasia vastaan.

---

Lähteenä myös TT

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut