Lahden Reippaan Jussi Hauhia on vuoden vapaaehtoinen seuratoimija

Lahden Reippaan Jussi Hauhia palkittiin vuoden 2020 vapaaehtoisena seuratoimijana.

Suomen Olympiakomitea ja OP Ryhmä ovat valinneet Vuoden vapaaehtoiseksi seuratoimijaksi Jussi Hauhian Lahden Reippaasta. Hauhian valinta tuo jalkapalloseuralle myös OP Ryhmän lahjoittaman 3 000 euron arvoisen rahapalkinnon.

Valinta julkistettiin lauantaina 5. joulukuuta, jolloin vietetään vapaaehtoisten päivää.

– Kyllähän se hyvältä tuntuu saada tällainen huomio. Myös rahapalkinto menee suoraan kentälle ja tarpeeseen, sillä koronan vuoksi olemme joutuneet tekemään menoleikkauksia, Hauhia kertoo Olympiakomitean tiedotteessa.

Hauhian jalkapalloura alkoi kolmevuotiaana Lahden Reippaan jalkapallokoulussa. Vuonna 2012 hän palasi kotiseuraan, ja kolme viime vuotta hän on pelaamisen ohessa toiminut seuran puheenjohtajana.

– Meille on tärkeää, että kaikki halukkaat voivat osallistua jollakin tavalla. Terve seuratoiminta tukee yhteisöllisyyttä ja ihmisten hyvinvointia, joten vapaaehtoistyöllä on myös yhteiskunnallista merkitystä, Hauhia muistuttaa.

Olympiakomitean mukaan urheiluseuroissa toimii 500 000 vapaaehtoista. Se merkitsee kymmeniä miljoonia työtunteja, ja niiden taloudellinen arvo on jopa 700 miljoonaa euroa.

Päijät-Hämeessä ahkeroi tuhansia vapaaehtoisia – "Se ei ole vain toisten auttamista. Myös riparin isoset ja urheiluseurojen ohjaajat ovat vapaaehtoisia"

17-vuotias lahtelainen Viivi Töyrälä käy kerran viikossa auttamassa lapsiperhettä – "Saan hyvän mielen ja lapset juoksevat aina halaamaan"

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut