Pandemia laittoi Mestiksen ja naisten liigan tauolle, Jääkiekkoliitto keskeytti kaiken sarjatoiminnan

Jääkiekon Mestiksen ottelu Kiekko-Espoo vastaan Kiekko-Vantaa Espoossa syyskuussa 2020. JUSSI NUKARI / LEHTIKUVA

STT

Jääkiekkoliitto keskeyttää jääkiekkosarjojensa pelaamisen 2.–31 joulukuuta koronaviruspandemian takia. Jääkiekkoliiton liittohallituksen päätös koskee kaikkia Jääkiekkoliiton sarjoja, muun muassa miesten toiseksi ylintä sarjatasoa Mestistä ja naisten liigaa.

Mestiksen hallitus ehdotti peleihin taukoa Jääkiekkoliiton liittohallitukselle.

Miesten ylin sarjataso Liiga toimii omana organisaationaan ja tekee oman päätöksensä. Toimitusjohtaja Riku Kallioniemi sanoi aiemmin tiistaina, että Liigassa pelaaminen keskeytyy, jos yleisötapahtumia ei voi järjestää Liigan paikkakunnilla. Valtaosa liigajoukkueista on alueilla, joille yleisötapahtumien rajoituksia on jo asetettu tai on tulossa.

Vaikka pelit seisahtuvat, joukkueet voivat harjoitella noudattamalla yleisiä terveys- ja hygieniaohjeita ja alueellisten viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Ne vaihtelevat merkittävästi alueellisen koronavirustilanteen mukaan.

Jääkiekkoliitto yrittää siirtää joulukuussa pelaamatta jääneet ottelut ensi vuoden puolelle. Jos runkosarjoja ei saada pelattua loppuun, joukkueiden sarjasijoitukset määräytyvät pistekeskiarvon mukaan. Siitä Jääkiekkoliitto päätti jo aiemmin syksyllä.

Liitossa yt-neuvottelut

Jääkiekkoliitto aloittaa koko henkilöstöä koskevat yhteistoimintaneuvottelut, liitto kertoi tiistaina verkkosivuillaan .

Yt-neuvottelut koskevat koko henkilöstöä, ja ne voivat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin kesäkuun loppuun mennessä.

– Koronaviruspandemian aiheuttaman poikkeustilan vuoksi Jääkiekkoliiton edellytykset tarjota työtä on tilapäisesti ja olennaisesti vähentynyt, jonka vuoksi työnantaja harkitsee lomautuksia. Lisäksi pandemian johdosta työnantajan taloudellinen tila on olennaisesti heikentynyt, ja riskit talouden edelleen heikentymisestä ovat merkittäviä, toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

Yhteistoimintaneuvottelut aloitetaan välittömästi. Toimenpiteistä tiedotetaan neuvottelujen päätyttyä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut