Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

VaLePa jätti Loimun vaille mahdollisuuksia

Keskiviikkona miesten lentopallon Mestaruusliigan kärkiottelussa Savo Volleyn 3–0 kaatanut VaLePa kohtasi liigajumbon Raision Loimun ja näytti, ettei asennevaikeuksista ollut tietoakaan. Loimun kolmessa erässä saamat pisteet 20, 18 ja 14 kertovat oleellisen.

Eikä valmentaja Janne Kangaskokko ottanutkaan riskejä. Joukkue pelasi parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan.

– Ottelun teemana oli täysi latautuminen keskiviikon makean voiton jälkeen. Onnistuimme, Kangaskokko iloitsi.

Sakari Mäkinen teki 15 pistettä ja tehosaldo oli +14, ainoa miinus tuli yhdestä hyökkäysvirheestä. Hän iski 17 passista 14 pistettä ja syötti yhden ässän, vastaanottovirheitä ei tullut yhtään.

VaLePa teki kahdeksan hyökkäysvirhettä, Loimu 20. Toisen polven pelaaja Sebastian Pozo Hernandez teki Loimulle yhdeksän pistettä.

– Hänen isänsä Jimmy oli usein toisella puolella verkkoa, kun itse vielä pelasin, Kangaskokko mainitsi.

Voitto oli VaLePalle kahdeksas peräkkäin ja neljäs peräkkäinen 3–0-voitto.

Joonas Jokela teki jälleen 25 pistettä

Vantaan Ducks otti toisena iltana peräkkäin 3–1-voiton ja toisen kerran peräkkäin hakkuri Joonas Jokela oli tehokkain 25 pisteellä, kun Etta kaatui sunnuntaina Oulussa.

– Oli todella siistiä pelata vanhassa tutussa salissa, vaikka olinkin vastapuolella tällä kertaa. Oma peli ei lähtenyt kovin hyvin käyntiin, mutta tahti parani ja hyvä vastaanottomme mahdollisti jälleen hyvän hyökkäyspelin, Jokela sanoi.

Jokela pelasi Ettassa kolme kautta ja lopetti siellä uransa ainakin toistaiseksi keväällä 2019, kun Etta otti hopeaa. Ettaa vastaan hän iski 20 pistettä, syötti kolme ässää ja torjui kaksi kertaa pisteen.

Aleksi Muukkonen oli Ettan tehokkain 22 pisteellä. Jan Helenius tuki 20 pisteellä. Ducksin toiseksi tehokkain oli Kalle Kattelus 17 pisteellä.