Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Holundin meno oli liikaa "satakuntalaisille jaloille", mutta Hakola sai lopussa Mäen päänahan

Iivo Niskanen viides, Ristomatti Hakola kymmenes, Joni Mäki 12:s ja Perttu Hyvärinen 22:s. Suomen mieshiihtäjien loppusijoitukset maailmancupin Rukan minikiertueella kertoivat vahvasta kokonaispanoksesta, vaikka hampaankoloon jäi esimerkiksi lauantaina Niskasen mielimatkalla 15 kilometrin perinteisellä.

Sunnuntaina miehet sivakoivat takaa-ajona 15 kilometriä vapaalla. Niskanen lähti liikkeelle viidentenä, Hakola kahdeksantena, Mäki 13:ntena ja Hyvärinen 22:ntena.

– Kyllä se aika lailla linjassa oli odotusten kanssa. Tasonnosto on tehty ja on hyvä jatkaa eteenpäin, tyytyväinen Mäki summasi.

Mäelle lauantain 17. sija ja sunnuntain onnistuminen takaa-ajossa olivat miehen parasta menoa maailmancupin normaalimatkoilla.

– Letkan perällä meno tuntui hyvälle. Otettiin Ristomatti kiinni, mutta hänen loppuveto yllätti. Siinä olisi ollut hyvä päänahka tarjolla, Mäki avasi.

Hakola oli ajettu kiinni, mutta kesti neljä vuotta nuoremman Mäen ahdisteluyritykset. Yksi sunnuntain hirmumenijöistä oli Norjan Hans Christer Holund, joka nousi 16. sijalta neljänneksi. Norjan Johannes Hösflot Kläbo voitti ennen Venäjän Aleksandr Bolshunovia ja Norjan Emil Iverseniä.

– Holundin peesi oli pikkuisen liikaa. Se on melkoinen työmies. Satakuntalaiset jalat eivät riittäneet. Holund menee tasaisella ja ylämäessä samaa vauhtia. Mutta otin pienen välikuoleman ja metsästin Jonin päänahkaa, Hakola kertoi.

Niskanen huitaisi tasaisesti

Hakola on kärsinyt selkävaivasta, mutta osoitti Rukalla hyvää vauhtia. Myös Iivo Niskanen on potenut selkävaivaa, mutta pystyi hänkin kilpailemaan hyvin. Eroa voittajaan kertyi 27,3 sekuntia ja kolmanteen sijaan 24,3 sekuntia. Lopun taistelussa Niskanen taivutti Britannian Andrew Musgraven kuudenneksi.

– Ihan tasainen ookoo viikonloppu. Tänään keli oli niin äärettömän liukas. Ryhmähiihtoa ja porukka kasaantui. Kolmantena tai neljäntenä miehenä letkassa on mahdotonta pudota, Niskanen näki.

– Tämä oli tasainen huitaisu. Letkahiihtoa, joka ei kerro muuta kuin, että Holund hiihti kovaa, suomalainen kehaisi kilpakumppaniaan.

Päivän vapaan ajoissa Holund oli nopein, Mäki seitsemäs, Hakola 12:s, Niskanen 16:s ja Hyvärinen 28:s.

"Rise on back in business"

Perttu Hyvärinen kiteytti Suomen miesten joukkueen kokonaistunnelman, kun Oberstdorfin MM-viestiin on aikaa kolmisen kuukautta. Suomen viestikvartettia varten Hakola, Hyvärinen, Mäki ja Niskanen ovat selkeimmät miehet.

– Suomen tilanne miehissä on "helekatin" hyvä. Mahtava porukka ja herkullinen tilanne. Kokonaisuutena meillä on huikea porukka ja mahtava kaveriporukka, Hyvärinen paalutti.

– Mahtavaa miten Joni nosti tasoa, ja Rise on back in business. Eilen Risen kanssa puhuttiin, ettei vielä olla edes missään kovin hyvässä vireessä, Hyvärinen hekumoi ja kuvaili omaa menoaan kohtuulliseksi.

Maailmancup jatkuu kahden viikon päästä Sveitsin Davosissa.