Joensuu ei päässyt nautiskelemaan, mutta täytti tavoitteensa – Kerttu Niskanen, Laura Mononen ja Jasmi Joensuu vastasivat sunnuntain parhaista suomalaissuorituksista

Kymmenentenä ladulle lähtenyt Niskanen puristi loppusuoralla vielä Venäjän Natalia Neprjajevan ohi. VESA MOILANEN / LEHTIKUVA

STT

Kerttu Niskanen sijoittui parhaana suomalaisena yhdeksänneksi maastohiihdon maailmancupin Rukan takaa-ajossa ja sai hyvän jatkon lauantain perinteisen kympin kuudennelle sijalleen. Takaa-ajon 10 kilometriä sivakoitiin vapaalla. Laura Mononen nosti neljä sijaa 25:nneksi, mutta kokeneiden maajoukkuehiihtäjien takaa päivän ja koko viikonlopun parhaisiin suomalaismenijöihin lukeutui 24-vuotias Jasmi Joensuu.

Hän lähti takaa-ajoon sijalta 22 ja menetti matkan aikana kuusi pykälää. 28:nneksi sijoittuminen miellytti, vaikka lauantaina mainitsemaansa nautiskelua matkasta ei tullut.

– Ei se ihan nautiskelua ollut. Tavoite täyttyi. Ei olisi kukaan uskonut enkä itsekään, että kolmen kilpailun jälkeen olen 30 parhaan joukossa, Joensuu niputti sprintin, perinteisen kympin ja vapaan takaa-ajon urakan jälkeen.

– Aikamoinen kehitys, ja pitää olla tyytyväinen.

Joensuu puksutti tasaisesti eteenpäin 10 kilometrin vapaalla. Ensimmäisen kerran stadionilla käydessä meno vaikutti hitaahkolta, mutta toisella kerralla ei ainakaan huonommalta. Tämä kieli siitä, että taktiikka toimi ja hiihto kulki maaliin asti.

– Meille sanottiin alussa, että älkää lähtekö liian kovaa. Neljä kierrosta on pitkä matka. Se oli minulle oikea taktiikka. Jos olisin lähtenyt edeltävän porukan mukaan, olisi tullut noutaja. Fiksu lähtö ja sain tämän päivän parhaan irti, Joensuu jutteli tyytyväisenä.

Niskanen nitisti Neprjajevan loppusuoralla

Norjan Therese Johaug voitti ennen Venäjän Tatjana Sorinaa ja Ruotsin Ebba Anderssonia.

– Minulla oli todella hyvä päivä tänään. Sukseni toimivat erittäin hyvin. Olen todella iloinen aloitettuani kauden ykkössijoilla eilen ja tänään. Emme tiedä, miten monta maailmancupin kisaa tulevaisuudessa on, joten tämä viikonloppu oli minulle todella tärkeä, Johaug iloitsi FIS:n haastattelussa.

Johaug voitti Rukan kiertueen myös viime vuonna. Kaikkiaan kiertuevoitto oli hänelle Kuusamossa uran kolmas.

Kymmenentenä ladulle lähtenyt Niskanen saapui maaliin 1.14,5 kärjen jälkeen, mutta puristi loppusuoralla vielä Venäjän Natalia Neprjajevan ohi.

– Ihan hyvä. Se oli semmoinen kunnon mukainen suoritus. Hyväntuntuista hiihtoa ja jaksoin hyvin, mutta takaa-ajo on mielenkiintoinen peesihyötyineen. Yritin hyödyntää sitä ensimmäisellä kierroksella ja sitten tuntui, että pääsen kovempaa. Yritin hiihtää karkuun tytöiltä, mutta pääsin vasta viimeisessä isossa nousussa, Niskanen tuumi.

Lauantaina talvikeli oli mitä mainioin, mutta sunnuntaina kosteampi ja utuisempi.

– Just tyttöjen kanssa todettiin, että yllättävän liukas keli oli. Yllätyin, kun pari ruotsalaista ja Neprjajeva tulivat selkä edellä vastaan, Niskanen kuvaili loppua.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut