Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Kova tuuli perui yhdistetyn mäkiosuuden Rukalla – Hirvonen ja Herola ladulle reilut kaksi minuuttia kärjen perään

Viikonlopun kolmannen yhdistetyn maailmancup-kilpailun mäkiosuus on peruttu Kuusamossa kovan tuulen takia. Rukan HS142-hyppyrimäen alastulorinteessä tuulen nopeus oli suurimmillaan noin viisi metriä sekunnissa.

Peruuntumisen takia urheilijat lähtevät iltapäivän hiihto-osuudelle torstain varakilpailun tulosten perusteella. Suomalaisista Eero Hirvonen oli varakilpailussa 16:s, Ilkka Herola 19:s ja Otto Niittykoski 24:s.

Hirvonen lähtee ladulle kaksi minuuttia ja kolme sekuntia varakilpailun voittaneen saksalaisen Manuel Faisstin perään. Herola starttaa 11 sekuntia Hirvosen jälkeen.

– Varakilpailun mäkituloksista voi tehdä viikonlopun parhaan kilpailun. Eerolla on mahdollisuus nousta hiihdossa kärkikymmenikköön, jos hänellä on hyvä päivä, päävalmentaja Petter Kukkonen laskeskeli.

Hirvonen oli perjantaina maailmancupin avauskisassa 17:s ja eilen 14:s. Herola petrasi perjantain 29. sijaansa lauantaina reilusti ollen maalissa 11:s.

Kukkosen mielestä kilpailun jury teki oikean päätöksen, kun sunnuntain mäkikilpailu peruttiin.

– Jos näissä oloissa olisi kytätty joka hyppääjälle tasapuolista ja turvallista tuulirakoa, aika olisi varmasti loppunut kesken. Eli jury toimi ihan oikein, Kukkonen totesi.

Maajoukkueen puolesta Kukkosta kuitenkin harmitti. Hänen mielestään suomalaisten hypyt ovat kehittymässä hyvään suuntaan.

– Näytti, että pojat saivat hypystä koko ajan paremmin kiinni. Olisin halunnut nähdä, miten trendi olisi tänään jatkunut, Kukkonen kertoi.

Perjantaina ja lauantaina voittoja juhlinut Norjan Jarl Magnus Riiber hylättiin torstain varakisassa, eikä hän voi osallistua hiihto-osuudelle.

10 kilometrin hiihto-osuus alkaa kello 15.55.