TPS sinetöi yhdeksän pisteen viikkonsa Ässät-voitolla – Markus Nurmi teki liigahistoriaa

TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen kehui voittoa hienoksi, vaikka peliin ei hänen mukaansa löytynyt aivan täydellistä rytmitystä. Kalle Parkkinen / LEHTIKUVA

Rauno Laine / STT

Turun Palloseura nousi neljässä päivässä jääkiekon Liigan tyvipäästä kärkikuusikkoon. TPS nappasi täydet sarjapisteet viikon kolmesta ottelustaan ja huipentumana voitti lauantaina kotiareenallaan Porin Ässät 4–1. Voitto oli turkulaisille neljäs perättäinen, ja joukkueen pisteputki venyi jo yhdeksän ottelun mittaiseksi.

– Hieno voitto, vaikka aivan täydellistä rytmitystä peliin ei löytynyt. Meillä on leveä materiaali, ja joukkue näytti taas sitkeytensä, summasi TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen.

TPS:n Markus Nurmi pääsi ottelun avausosumallaan liigahistoriaan. Nurmi sai kiekon Juhani Jasun aloituksesta, luisteli siniviivan yli ja laukoi kiekon maaliin vain neljän sekunnin pelin jälkeen. Maali on kaikkien aikojen nopein avausosuma Liigassa. Nurmi kruunasi iltansa alivoimamaalilla päätöserän lopulla.

Ässien maalilla debytoinut 18-vuotias Rasmus Korhonen sai liigauralleen huonoimman mahdollisen aloituksen. Kiekko oli toisen kerran Korhosen selän takana ajassa 1.20, jolloin Ässien maalille vaihdettiin Rasmus Tirronen.

– Paransimme peliämme perjantaista, mutta Tepsiä vastaan rahkeet eivät kuitenkaan riittäneet, tiivisti Ässien päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut