Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Aalto kesyttää Rukan mäkeä hyppy kerrallaan

Suomen ykköskotka Antti Aalto hyppäsi lauantaina Rukan suurmäessä 20:nneksi, mutta pieni pettymys kaihersi kiteeläisen mielessä. Avauskierroksella Aalto leiskautti 128-metrisen ja oli 17:s.

– Keskinkertainen suoritus. Vielä on varaa parantaa, mutta onneksi tästä saa pisteitä, ja lähtönumero nousee, Aalto summasi kilpailun jälkeen.

Toisen kierroksen siivu kantoi 123 metriä. Aalto hyppäsi tuossa vaiheessa kuudenneksi, mutta myös muutamalla hänen jälkeen hypänneellä oli vaikeaa Suomen suurimmassa hyppyrimäessä.

Aalto oli karsinnan kahdeksas ja väläytti lauantain kilpailun avauskierroksella. Mäki on vaatinut kesyttämistä.

– Täällä en ole aiemmin hypännyt 20 parhaan joukkoon (maailmancupissa). Haluaisin vielä parempaa. Hypyt olivat teknisesti melko samanlaisia, mutta pitää käydä ne läpi valmentajan kanssa.

Avauskierroksella Aallon vauhti oli neljänneksi hitain, kun puomi oli kaikille hyppääjille samassa kohdassa.

– Ehdottomasti voisi saada lisää vauhtia suksiin. Parhaimmillaan olen kärjen joukossa vauhtien suhteen. Sinne se vauhti saisi nousta, Aalto jutteli.

Ammann taipui suomalaisille

Viikko sitten maailmancupin avauskilpailun Puolassa voittanut Markus Eisenbichler rysäytti avauskierroksen pisimmän hypyn 146 metriä ja varmisti voiton toisen kierroksen 141-metrisellä. Saksalaisen perässä Puolan Piotr Zyla ja Dawid Kubacki napsivat seuraavat sijat.

Suomen Niko Kytösaho (40:s) ja Andreas Alamommo (42:s) jäivät avauskierrokselle.

– Koko viikonloppu on ollut rämpimistä. Tässä ei ole mitään samaa kuin edellisinä kuukausina, hyvän harjoituskauden rakentanut Kytösaho summasi.

Kytösaho jäi 112 metriin ja Alamommo viisi metriä lähemmäs hyppyrinnokkaa.

– Viikonlopun paras hyppy tähän mennessä. Sain asennon paremmaksi, ja kaikki tekeminen keulalla helpottui, Alamommo tiivisti.

Myös nelinkertainen olympiavoittaja Simon Ammann jäi avauskierrokselle.

– Joskus käy näin. Olen ollut mukana pitkään, ja mäki on tuttu, mutta oikean kulman löytäminen hyppyripöydälle ja ponnistukseen ollut vaikeaa, Ammann sanoi 104 metriin tössähtäneen hypyn jälkeen.