Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Riiber jäi Rukalla vaille vakavaa vastusta – Ilkka Herola nousi yhdistetyn hiihdossa 11:nneksi ja Hirvonen 14:nneksi

Jarl Magnus Riiber sai hiihdellä kaikessa rauhassa Rukan toisen yhdistetyn kilpailun voittoon lauantaina. Riiber karkasi mäkiosuudella niin kauaksi kovimmista hiihtäjistä, että vastustajat eivät edes haaveilleet norjalaisen yllättämisestä.

Maailmancupin voittoa puolustava Riiber voitti kilpailun 50 sekunnin erolla saksalaiseen olympiavoittajaan Eric Frenzeliin. Japanin Akito Watabe kamppaili loppusuoralla kolmanneksi.

Suomalaiset kirivät hiihdossa mäessä menetettyjä sijoja. Ilkka Herola nousi 13 sijaa 11:nneksi ja Eero Hirvonen 12 sijaa 14:nneksi. Vasta 18-vuotias Perttu Reponen kuittasi sijasta 28 uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet.

Herola oli hiihdossa nopein ja Hirvonen kolmas.

– Oli hyvä meininki ja mukava hiihtää, Herola kommentoi vauhtiaan.

– Oli tarkoitus hiihtää Eeron kanssa porukassa, mutta hänellä ei ollut tänään paras päivä. Sain silti muulta porukalta apua.

Herola ei ole koskaan onnistunut kovin hyvin Rukan HS142-mäessä, eikä häneltä ole kisoista huippuonnistumisia. Lauantain sijoitus sivusi hänen parasta Rukan maailmancupin sijoitusta vuodelta 2013.

– Rukan mäki on minulle jostain syystä vaikea. Sen takia tällaiset tämän päivän kohtalaiset tai eiliset huonot hypyt eivät murenna itseluottamustani, Herola selitti.

– Isossa kuvassa tunnen, että myös hyppy on mennyt eteenpäin viime vuodesta.

Samalla suksiparilla parhaat vauhdit

Kevään polvileikkauksesta toipunut Hirvonen on palaamassa tasolleen. Hän onnistui lauantain mäkikilpailun ponnistuksessa, mutta tyri hypyn pilalle ilmalennossa.

– Hyppy oli keulalla vähän parempi kuin eilen, mutta se meni ilmalennossa pieleen. Levitin sukset miten sattuu ja menetin siinä kymmenen metriä, Hirvonen arvioi.

– Hiihdossa minulla oli keskinkertainen hiihtopäivä. Reisi oli vähän tukossa kaikesta mäkikilpailun odottelusta.

Hirvonen oli perjantain kilpailussa hiihto-osuuden nopein. Hän hiihti ensimmäisen kilpailun Herolalta lainaamallaan suksiparilla, ja Herola oli samalla parilla nopein lauantaina.

– Kyse ei ole mistään välineongelmasta. Olemme vain niin samankokoisia, että voimme valita kaikista suksistamme aina kaksi parasta puikkoa alle, Hirvonen selitti.

– Jossain vaiheessa se voi olla isokin etu, kun meillä on käytössä tavallista enemmän vaihtoehtoja.

Hirvonen vaihtoi Herolan kanssa samaan suksitalliin viime kauden jälkeen.

Reponen sai päävalmentajan kehut

Perttu Reponen oli yhdistetyn suomalaisista iloisin kisan jälkeen. Leveä hymy levitti hengityssuojainta, kun hän kertasi kilpailua.

– Tosi hyvä fiilis. Maailmancupin pisteet olivat aikamoisen työvoiton takana, sillä kaikki jäi tänään ladulle, Reponen tunnusti.

Reponen oli perjantain kilpailussa 35:s eli aivan pisteiden tuntumassa. Sunnuntaina hän voi kilpailla vapautuneemmin ja tavoitella onnistumista nautiskellen.

– Pisteet todistavat, että olen ottanut stepin eteen. Nyt pistepaineet ovat pois, joten huomenna lähden nauttimaan kilpailusta, Reponen suunnitteli.

Nuorukainen sai vuolaat kehut päävalmentaja Petter Kukkoselta.

– Perttu on yksi lahjakkaimmista urheilijoista, jonka olen yhdistetyn ringissä nähnyt. Hänellä on mahdollisuudet nousta maailman huipulle, Kukkonen arvioi.

Reponen on yltänyt maastohiihdossa SM-mitaleille nuorten sarjoissa, ja hän on räjähtävässä voimassa jo nyt yhdistetyn maajoukkueen kärkeä.