Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Herola ja Hirvonen pääsevät hiihtoon yhtä aikaa – kärkikymmenikkö taisi karata suomalaisilta yhdistetyn miehiltä myös Rukan toisen kilpailun mäkiosuudella

Suomalaiset yhdistetyn hiihtäjät Ilkka Herola ja Eero Hirvonen joutuivat kohtuuttomaan kovaan takaa-ajotilanteeseen myös Rukan toisessa maailmancupin kilpailussa. Yhtä aikaa hiihtoon starttaava kaksikko voi tavoitella noin 15:ttä sijaa, mutta kärkikymmenikkö taisi karata mäkiosuudella.

Herola lähtee hiihtoon sijalta 24 kaksi minuuttia 46 sekuntia kilpailua johtavan Jarl Magnus Riiberin perässä. Hirvonen oli mäessä 26:s, mutta hän pääsee matkaan samaan aikaan Herolan kanssa.

– Tuli rajut erot. Rukan mäessä (HS142) erot kasvavat jopa moninkertaisiksi joihinkin muihin mäkiin verrattuna, Herola harmitteli.

– Täytyy vain todeta, ettei minulla ole homma soinut täällä ennenkään, mutta kaudesta on silti tullut hyvä.

Sekä Herola että Hirvonen lensivät hyppyristä 126,5 metriin. Herola paransi edellispäivästä. Hirvonen oli suunnilleen samalla tasolla, vaikka onnistui nyt ponnistuksessa ensimmäistä maailmancupin kilpailua paremmin.

– Hyppy oli keulalla vähän parempi kuin eilen, mutta se meni ilmalennossa pieleen. Levitin sukset miten sattuu ja menetin siinä kymmenen metriä, Hirvonen arveli.

– Virhe harmittaa, mutta minkäs teet. Katsotaan hiihdossa, mitä tässä on vielä tehtävissä.

Vuoroveto lyhyissä pätkissä

Rukan toisen kilpailun kilometrin 10 kilometrin hiihtomatka on suomalaisten mieleen. Keli on kuitenkin nopea, mikä vaikeuttaa takaa-ajoa. Radalla on myös niukasti peesattavia osuuksia, joten kaksikko saa toisistaan tukea hieman tavallista vähemmän.

– Vuorovedosta on toki etua, mutta radalla ei ole montaa peesattavaa pätkää. Täytyy vain hiihtää kilpailu lyhyissä vetovuoroissa, Hirvonen suunnitteli kaksikon yhteistyötä.

Perttu Reponen oli mäessä 34:s, Otto Niittykoski 38:s ja Arttu Mäkiaho 41:s. Myös tämä kolmikko tekee tilaisuuden tullen yhteistyötä päästäkseen cupin pisteille.

Reponen ponnisti mäessä 121,5 metriin ja sijoittui pykälän edellispäivän kilpailua paremmin.

– Tuntuu, että saan petrattua hyppyä koko ajan. Olen tyytyväinen myös siihen, että saan parhaat hypyt kilpailuun, Reponen iloitsi.

Reponen oli ensimmäisessä kilpailussa 35:s. Nyt hän pyrkii 30 joukkoon ja cupin pisteille.

– Hiihdin eilen urani parasta vauhtia maailmancupissa. Nyt lähden uudestaan taistelemaan pisteistä, Reponen vahvisti.

Kukkonen kehui suuntaa

Suomalaiset paransivat joukkueena hyppyjään edellispäivästä, mutta päävalmentaja Petter Kukkonen toivoo edelleen parempaa varsinkin kärkiurheilijoilta.

– Suunta on oikea, mutta olemme edelleen paljon muita jäljessä. Meillä on kuitenkin tiedossa paljon teknisiä juttua, joissa voimme parantaa, Kukkonen totesi.

– Olemme myös puvuissa jäljessä.

Yhdistetyn hiihto-osuus alkaa kello 17.