Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Riemunkiljahdukset jäivät norjalaisten vastuulle – Hirvonen ja Herola nostivat sijoitustaan yhdistetyn hiihdossa

Yhdistetyn maailmancupin hiihto oli suomalaisittain odotetusti köyhä tapahtumiltaan. Eero Hirvonen nousi mäkiosuuden 26. sijalta 17:nneksi, Ilkka Herola kohensi neljä pykälää sijalle 29, ja Perttu Reponen säilytti asemansa sijalla 35.

– Ihan ok, mutta ei mitään riemunkiljahduksia, suomalaisista parhaiten onnistunut Hirvonen tiivisti tunnelmansa.

Suomalaisia sapetti, kun Rukan kolmen kilpailun rypäs avattiin pikakilpailuna, jossa hiihdettiin vain viisi eikä tavanomaiset kymmenen kilometriä. Kilpailumuoto on korostetun mäkivoittoinen nimenomaan Rukalla, missä erot kasvavat HS142-mäessä suuriksi.

– Vitosen hiihto olisi ehkä mäen kanssa tasapainossa, jos mäki olisi kooltaan vain puolet tästä, Herola arvioi.

Päävalmentaja Petter Kukkosen mielestä vitosen hiihto sopisi ehkä Ramsaun normaalimäen tai Seefeldin mäen pariksi. Ramsaun ja Seefeldin mäet kokoavat hyppääjät tasaiseksi nipuksi.

– On hyvä, että lajissa kokeillaan eri juttuja, mutta Rukalla kilpailusta tulee vitsi, kun hiihdetään vain viisi kilometriä, Kukkonen todisti.

– Toki tänään mäessä hyvin onnistuneet urheilijat ovat tästä eri mieltä.

Mäkeen jäi parannettavaa

Suomen parhaan kolmikon perässä tulosluettelo oli synkkä. Arttu Mäkiaho oli lopputuloksissa 41:s, Otto Niittykoski 42:s, Olli Salmela 46:s, Leevi Mutru 49:s ja Wille Karhumaa 51:s.

Vaisut tulokset johtuivat huonoista hypyistä, vaikka joukkue on hionut hyppyjä itävaltalaisen Falko Krismayrin opein läpi kesän. Odotukset olivat valoisammat.

– Huono, Kukkonen totesi joukkueen kokonaispanoksesta.

Harjoituskauden hypyt ja fysiikkatestit kertoivat paremmasta, mutta hyvät asiat eivät näkyneet kauden ensimmäisissä ponnistuksissa.

Kukkonen odottaa pikaista parannusta myös Suomen kärkikaksikolta, Hirvoselta ja Herolalta.

– Eeron koekierroksen hyppy osoitti, että hän on jo valmis tavoittelemaan sijoituksia kärkikymmenikössä, kun hiihto-osuus on kymmennen kilometriä. Se voi sitten parantaa itseluottamusta ja tuoda hyppysuorituksiin positiivisen kierteen, Kukkonen pohdiskeli.

– Mutta pala kerrallaan tätä pitää parantaa.

Riiber ratkaisi viimeisessä nousussa

Maailmancupin voittoa puolustava Jarl-Magnus Riiber otti cupavauksessa tyylikkään voiton. Hän oli mäen jälkeen vasta neljäs, mutta ajoi ladulla mäkiosuuden voittajan Johannes Lamparterin kiinni ja karkasi viimeisessä nousussa voittoon.

Loppusuoralla hiihtostadion raikui norjalaisen voitonkarjahduksia, kun Rukalla kilpaillaan ilman yleisöä ja katsojien kannustusta.

Ensimmäistä maailmancupin voittoa tavoitellut Lamparter jäi Riiberistä sekunnin. Norjan Jens Lurås Oftebro oli kolmas ennen Saksan Manuel Faisstia ja Viron Kristjan Ilvestä.

Yhdistetyn kilpailut jatkuvat Rukalla lauantaina ja sunnuntaina. Hiihto-osuus on molemmissa kilpailuissa kymmenen kilometriä.