Koronarajoitukset teettävät "pieniä viilauksia" pitkän ajan ohjelmaan, mutteivät muuta joukkueen arkea, kertoo Pelicans-luotsi

Tommi Niemelän filosofiaan kuuluu osoittaa vahvaa luottamusta omiin pelaajiin tiukoillakin hetkillä. Pelicansin pelit jatkuvat viikonloppuna Kuopiossa ja Vaasassa.

Tommi Niemelän (kesk.) johtama valmennusryhmä on virittänyt Pelicansin mehevään voittovireeseen. Katja Luoma

Mikael Hoikkala, Aleksi Sammalisto

Kaksi kotiottelua siirtyy, mutta muuten Päijät-Hämeen tuoreet koronarajoitukset eivät vaikuta Pelicansin Liiga-joukkueen tekemiseen näkyvästi. Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kertoi torstaina, että joukkueen pitkän ajan suunnitelmaan ottelusiirrot teettävät "pieniä viilauksia", mutta arjessa mikään ei akuutisti muutu.

– Arki ei varsinaisesti häiriinny, vaan jätkät ovat hyvin kantaneet vastuunsa kesästä lähtien. On pyritty oikeasti elämään mahdollisimman paljon sosiaalisia kontakteja välttäen, Niemelä kiitteli joukkojaan.

Pelicansin pelit jatkuvat tänä viikonloppuna vierasotteluilla KalPaa ja Sportia vastaan. Joukkue matkusti Kuopioon jo torstaina.

– Erittäin luisteluvoimainen jengi vastassa. Siinä mielessä erikoinen tapaus, että joukkue pelaa trapia eniten kaikista liigajoukkueista, jotka olemme tähän mennessä kohdanneet. He puolustavat selkeästi kahdella eri rytmillä: joko on kova paine tai sitten selkeä trap. Se ei ehkä ensimmäisenä tule ulkopuolisille mieleen, kun miettii KalPaa, Niemelä luonnehti perjantain vastustajaa.

Lauantaina karavaani jatkaa Vaasaan. Kotijoukkue Sport on hävinnyt seitsemän viime otteluaan, mutta Niemelä ei odota helppoa ottelua.

– Vauhtipeli ei heillä ole niin isossa osassa, mutta jos he pääsevät kamppailemaan lähelle, he ovat siinä vahvoja. Sportilla on paljon kokeneita pelaajia. He tietävät, miten pelejä voi voittaa hyvin pienellä marginaalilla.

Niemelä vieraili torstaina Etelä-Suomen Sanomien Hockey Time -podcastin haastateltavana. Yksi puheenaiheista oli pistelinko Ryan Laschin puolustuspelaaminen ja -halukkuus, jotka ovat miehen hulppeista tehoista huolimatta herättäneet kritiikkiä.

Niemelä kiisti, että Laschille olisi annettu erivapauksia.

– Ryan pelaa puolustuspeliä niin hyvin kuin osaa. Uskon, että kaikki, jotka kentällä ovat, tekevät sitä siinä hetkessä niin hyvin kuin osaavat.

Pelicans-luotsi perusteli myös, miksi Laschiä on peluutettu tiukoissa paikoissa otteluiden loppuhetkillä johtoasemaa puolustettaessa, vaikka kamppailupelaaminen ei lukeudu jenkkihyökkääjän vahvuuksiin.

– Kaikista isoin asia on siinä, että kun luottamusta halutaan osoittaa kumpaankin suuntaan, luottamusta pitää myös näyttää, Niemelä totesi.

– Jos halutaan aidosti ja oikeasti, että jokainen jätkä antaa kaikkensa, silloin pitää antaa mahdollisuus näyttää. Jos ei oltaisi valmiita tekemään sitä, olisi ihan turha puhua aidosta vuorovaikutussuhteesta kenenkään kanssa.

Kuuntele Tommi Niemelän haastattelu kokonaisuudessaan Hockey Time -podcastista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut