Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Vihtkarin ja Kempeleen Kirin sopimusriita ratkesi oikeudessa pelinjohtajan eduksi

Potkut saanut pelinjohtaja Antti Vihtkari voitti käräjäoikeudessa työsopimusriitansa entistä työnantajaansa, miesten Superpesiksen Kempeleen Kiriä vastaan. Oulun käräjäoikeus antoi tuomionsa torstaina. Seura joutuu korvaamaan Vihtkarille muun muassa palkkatuloja ja autoedun.

Tuomion mukaan Vihtkarilla on ollut voimassa määräaikainen kaksivuotinen työsopimus Kempeleen Kiri ry:n kanssa, kun hän sai potkut vuoden 2019 heinäkuussa. Käräjäoikeuden mukaan Kirin täytyy maksaa Vihtkarille työsopimuksen mukaisena suorituksena 30 000 euroa. Lisäksi seuran maksettavaksi tulee kahden vuoden autoetua vastaava summa 7 200 euroa ja yksien lenkkitossujen hankintahinta 100 euroa. Seuran maksettavaksi jäävät myös Vihtkarin oikeudenkäyntikulut, 9 430,76 euroa.

Kempeleen Kirillä on mahdollisuus valittaa tuomiosta.

– Vaikea sanoa äkkiseltään, mutta kyllä sitä vakavasti harkitaan, kommentoi seuran pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha-Matti Ranta STT:lle.

Potkujen taustalla oli tappioputki

Kempeleen Kiri antoi miesten joukkueen pelinjohtajana toimineelle Vihtkarille potkut heinäkuun 2019 lopussa joukkueen pelattua kymmenen perättäistä ottelua ilman voittoa. Seura hoiti velvoitteensa 30. syyskuuta 2019 asti, jonne se katsoi Vihtkarin työsopimuksen yltävän.

Vihtkarin mukaan hän oli tehnyt 27. helmikuuta 2019 seuran kanssa suullisen jatkosopimuksen ajalle 1.10.2019–30.9.2021. Kempeleen Kirin mukaan sopimusta ei ollut olemassa, vaikka seura jakoi medialle tiedotteen Vihtkarin kaksivuotisesta jatkosopimuksesta maaliskuussa 2019.

Sopimusriidan oikeuskäsittelyssä Kempeleen Kirin edustaja syytti Vihtkaria muun muassa huumeiden käytöstä työsopimuksensa aikana. Vihtkari kiisti syytökset. Hän kertoi käyttäneensä kipulääkkeitä urheilu-urastaan johtuneisiin selkäkipuihin.

Käräjäoikeuden mukaan väitteillä Vihtkarin lääkkeiden tai huumeiden käyttämisestä ei ollut merkitystä asiaa ratkaistaessa.

Antti Vihtkari, 43, on entinen huippupesäpalloilija, joka pelasi neljä kertaa arvo-ottelu Itä–Lännessä ja saavutti yhteensä viisi SM-mitalia. Urheilu-uransa jälkeen hän on työskennellyt lajin parissa. Viime kesänä hän toimi Porin Pesäkarhujen naisten Ykköspesis-joukkueen ja B-tyttöjen pelinjohdossa ja valmennuksessa.