Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Jalkapallomaailma täyttyi surusta – Kuningas Pele: "Jonain päivänä vielä pelaamme jalkapalloa yhdessä, taivaassa"

Jalkapallolegenda Diego Maradonan kuolema järisytti lajia rakastavaa maapalloa, ja pian tiedon jälkeen osanottoja tulvi jalkapallon jokaiselta puolelta. Maradonan kanssa usein suurimmaksi nostettu brasilialaisikoni Pele oli yksi surijoista.

– Jonain päivänä vielä pelaamme jalkapalloa yhdessä, taivaassa, Pele sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Maradona jätti jälkensä sinne missä vain olikin. Maajoukkueessa hän johdatti Argentiinan MM-kultaan kesällä 1986 ja itsensä ikuisesti jalkapallohistoriaan muun muassa "Jumalan käsi" -maalillaan. Seuratasolla hän loisti italialaisessa Napolissa ja myös espanjalaisjätti Barcelonassa.

– Olet ikuisesti jokaisessa jalkapalloplaneetan sydämessä, Argentiinan maajoukkue viestitti.

– Ikuisesti sydämissämme. Ciao Diego, hyvästeli Maradonan johdolla ainoat Italian mestaruutensa voittanut Napoli.

– Syvimmät osanottomme Diego Armando Maradonan, pelaajamme (1982–84) ja jalkapalloikonin, kuoleman johdosta. Lepää rauhassa, Diego, Barcelona kirjoitti.

– Äärettömät kiitokset. Ääretön Diego, Maradonan kotimaassaan edustama Boca Juniors tviittasi.

Argentiinassa julistettiin kolmen päivän suruaika Maradonan kuoleman johdosta. Maan presidentti Alberto Fernandez tiivisti kansansa tuntoja:

– Veit meidät maailman huipulle. Teit meistä äärettömän onnellisia. Olit suurin kaikista. Kiitos että olit, Diego. Kaipaamme sinua aina.

Suomessakin tieto tyrmistytti.

– En ole itkenyt aikoihin... mutta tänään annan kyynelten virrata vuolaasti. Lapsuuteni idoli ja sankari Diego Maradona inspiroi minua tulemaan jalkapalloilijaksi. Lepää rauhassa Legenda, kirjoitti ex-huippuhyökkääjä Mikael Forssell Twitterissä.