Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

VaLePa katkaisi Savo Volleyn voittosarjan miesten lentopalloliigassa

Miesten lentopallon Mestaruusliigan odotettu kärkiottelu oli lopulta VaLePan näytöstä, sillä Janne Kangaskokon valmentama VaLePa kaatoi keskiviikkona Savo Volleyn 3–0.

Savo Volley oli ottanut täydet kolme pistettä kauden aiemmista yhdeksästä ottelustaan, mutta koki nyt kauden ensimmäisen häviön. VaLePan ainoa tappio on savolaisjoukkueelle Leppävirralla 18. lokakuuta kärsitty.

Aaro Nikula teki VaLePalle 22 ja Sakari Mäkinen 21 pistettä. VaLePa teki enemmän sekä hyökkäys- että syöttövirheitä, mutta vastapainoksi se puolusti paljon paremmin kuin vierasjoukkue.

– Meillä oli jo edellisissä voitoissa todella hyvää puolustuspeliä, ja siitä jatkettiin. Kun puolustaa hyvin ja saa palloja ylös, niin tulee enemmän mahdollisuuksia hyökätä, Kangaskokko tiivisti.

Savo Volleyn hyökkäystehot jäivät 40 prosenttiin. Olli-Pekka Ojansivu teki 13 ja Severi Savonsalmi 11 pistettä. Yleispelaajien Antti Siltalan ja Malachi Murchin tehot jäivät todella alhaisiksi.

Savo Volleyn paras jakso oli kolmannen erän alku: se johti erää 7–1 ja 12–8, mutta sitten Nikula ja Mäkinen löysivät uudelleen huipputehot. Vierailla oli kaksi eräpalloa, mutta VaLePa selvitti ne.

Hurrikaani nousi kotivoittoon

Kokkolan Tiikerit pelasi kolme erää hyvin Loimaalla, mutta lopulta kotijoukkue Hurrikaani-Loimaa nousi 3–2-voittoon. Näin Jussi Heinon suojatit ovat voittaneet kaikki kolme viisieräistä otteluaan.

– Tasaista vääntöä kaikki viisi erää. Päätöserässä torjunta piti paremmin kuin kaverilla. Otimme ottelussa 20 torjuntapistettä. Se on kova luku etenkin kun vertaa sitä Tiikereiden lukemaan (9), Heino sanoi.

Hakkuri Samuli Kaislasalo oli 23 pisteellä voittajien tehokkain, ja Niklas Seppänen teki 19 pistettä. Tiikereistä kokenut keskitorjuja Antti Leppälä teki peräti 21 pistettä ja hyökkäystehot olivat 67 prosenttia.

– Kumpaankaan keskimieheen ei saatu otetta, mutta laidat pidettiin paremmin, Heino sanoi.

Viime kauden liigassa pistepörssin voittanut Jiri Hänninen tuki Leppälää 19 pisteellä.

Akaa-Volley kohensi ja voitti kotonaan

Akaa-Volley oli pitkään vaikeuksissa liigan jumbojoukkuetta Raision Loimua vastaan, mutta käänsi lopulta ottelun 3–1-voitoksi.

Eetu Pennanen teki Akaalle 17 ja Joni Mikkonen 12 pistettä. Valmentaja Oliver Luutsepp näki alun vaikeuksien johtuneen yhteisharjoittelun vaikeuksista.

– Loukkaantumisten takia emme ole pystyneet täysipainoiseen kuusi vastaan kuusi -treeniin. Mutta ottelun edetessä pelimme koheni, ja etenkin syöttöpeli parani. Tässä liigassa ei ole helppoja vastustajia, Luutsepp sanoi.

Loimu lomautti tiistaina argentiinalaiset pelaajansa Ignacio Luengasin ja Facundo Imhoffin. He eivät jatka seurassa, vaan Loimu auttaa heitä uuden seuran etsimisessä.

Toisen polven pelaaja Sebastian Pozo Hernandez oli 17 pisteellä Loimun tehokkain. Toinen toisen polven pelaaja, keskitorjuja Aleksei Zhbankov teki 13 pistettä.