Peli-iloa huokunut Aaltonen mätti heti tehoja, Kärpät jatkoi JYPin löylyttämistä

Ottelun näkyvin hahmo oli Juhamatti Aaltonen. HEIKKI SAUKKOMAA / LEHTIKUVA

Jere Korkalainen / STT

JYP on kohdannut peräjälkeen Lukon, Ilveksen ja nyt Kärpät. Puolustuspelaamisen haasteet ovat iskeneet voimakkaasti vasten kasvoja, sillä JYP päästi kolmessa ottelussa yhteensä 19 maalia. Tiistaina maaleja meni omiin kuusi, kun Kärpät haki pisteet 6–3-voitolla.

Ottelun käännekohta oli toinen erä. Siinä missä JYP ei toisessa erässä laittanut Justus Annusta kertaakaan torjuntatöihin, Kärpät mätti kolme maalia karaten 5–1-johtoon.

– Toisessa erässä tuli sellaisia virheitä, joita ei Kärppien tasoista joukkuetta vastaan voi tehdä, harmitteli JYPin valmentaja Jussi Tupamäki.

Ottelun näkyvin hahmo oli Juhamatti Aaltonen. Syksyn ensimmäistä peliään pelannut taituri keräsi ottelussa tehot 0+4. Näyttävin suoritus nähtiin avauserässä, kun miehen poikkikentän syöttö putosi suoraan Mika Pyörälän lapaan. Pyörälällä oli helppo työ viimeistellä vieraiden 2–1-johtomaali.

– Juhamatti Aaltosen viekkaus ja hyvä syöttöpelaaminen tarttui koko joukkueeseen. Hänen peli-ilonsa oli täydellinen lisäys meidän joukkueeseemme, iloitsi Kärppien päävalmentaja Mikko Manner.

Kärpät nousi voitollaan sarjassa viidenneksi. JYP jatkaa 11. sijalla.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut