Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Ruotsi lähtee karsitulla joukkueella Rukalle

Ruotsi lähtee maastohiihdon maailmancupin avaukseen tavallista pienemmällä joukkueella. Rukan kisoihin osallistuu loppuviikosta kahdeksan ruotsalaista naishiihtäjää ja viisi miestä. Ryhmä on supistunut viidellä viime vuodesta.

Kyse on koronatilanteesta, loukkaantumisista ja terveyshuolista.

– Reagoimme pandemiaan ja karsimme joukkuetta lääketieteellisten asiantuntijoidemme neuvosta. Joukkueessa on tavallista vähemmän hiihtäjiä, johtajia ja huoltohenkilökuntaa, maajoukkueen päävalmentaja Anders Byström kertoi tiedotteessa Ruotsin yleisradioyhtiölle .

– Kipeä päätös. On silti hienoa, että saamme tartuntariskin minimoinnista huolimatta hyvän joukkueen Rukalle.

Naisten joukkueesta puuttuu moninkertainen arvokisamitalisti Charlotte Kalla, joka sairastui koronavirukseen kaksi viikkoa sitten. Kalla on jo toipumisvaiheessa, mutta odottaa edelleen lääkäreiltä kilpailulupaa.

Karlsson ja Andersson haastavat Johaugin

Miesten viestin kolminkertainen MM-mitalisti Calle Halfvarsson keskittyy harjoitteluun harjoituskauden sairastelun takia. Jens Burman kärsii loukkaantumisesta.

– Callen ja Jensin on tässä tilanteessa parempi jättää kilpailut väliin, sillä heidän päätavoitteensa on MM-kisoissa, Byström totesi.

Miesten joukkueeseen on nostettu 19-vuotias William Promaa, joka voitti sunnuntaina Bruksvallarnassa 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailun.

Naisten joukkueessa kilpailevat muiden muassa Frida Karlsson ja Ebba Andersson, joita on veikkailtu alkavalla kaudella norjalaisen Therese Johaugin vaikeimmiksi vastustajiksi.

Oberstdorfin 2021 MM-hiihdot järjestetään helmi-maaliskuun vaihteessa.