Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Oliveira juhli voittoa MotoGP:n päätöskilpailussa

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja päättyi sunnuntaina Portimaossa portugalilaisen Miguel Oliveiran voittoon MotoGP-luokassa. Oliveira saavutti kauden toisen ykkössijan ennen Australian Jack Milleriä ja Italian Franco Morbidellia.

MotoGP-luokan 15 kilpailussa oli yhdeksän eri voittajaa, ja mestaruuden varmisti jo edellisessä Valencian kilpailussa espanjalainen Joan Mir. Portimaossa keskeyttänyt Mir saavutti sarjassa vain yhden osakilpailuvoiton.

Morbidelli oli sarjassa toinen ja Espanjan Alex Rins kolmas. Alkukautta hallinnut ranskalainen Fabio Quartararo hiipui MM-pisteissä kahdeksanneksi, vaikka hän saavutti yhdessä Morbidellin kanssa kauden aikana eniten osakilpailuvoittoja (3).

Ducati saavutti ensimmäisen merkkimestaruutensa 13 vuoteen.

Ajon tallilla oli ylimääräisiä huolia

Italialainen Enea Bastianini varmisti Portimaossa Moto2-lukokan mestaruuden viitossijallaan. Mestaruus heltisi yhdeksän pisteen erolla maanmieheen Luca Mariniin, joka ajoi kauden viimeisessä kilpailussa Australian Remy Gardnerin perässä toiseksi.

Britannian Sam Lowes oli sekä kauden päätöskilpailussa että sarjan loppupisteissä kolmas.

Suomalaisen Aki Ajon kilpatallissa ajava Espanjan Jorge Martin päätti kauden kuudenteen sijaan. Kokonaiskilpailussa hän sijoittui viidenneksi.

Martin otti Ajon tallille kauden aikana Itävallan gp:n ja Valencian gp:n voitot sekä neljä muuta palkintosijaa. Hän sairastui syyskuussa koronavirukseen ja joutui jättämään neljä kilpailua ajamatta.

– Kausi oli meiltä ailahteleva. Alku oli hyvä, mutta Jorge joutui valitettavasti pitämään kilpailutauon terveyshuolien takia. Saimme silti kauden aikana myös hyviä tuloksia, tallipäällikkö Ajo tiivisti kauden tallin tiedotteessa.

Tallien MM-kilpailussa Red Bull KTM Ajo oli kolmas.