Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Joni Mäen hyvä meno kesti puoliväliin – lopun kohtuullinen taistelu turvasi voiton

Pohti SkiTeamin Joni Mäki oli viikonlopun tuplavoittaja maastohiihdon Suomen cupissa, kun hän oli lauantain sprintin tavoin etevin myös sunnuntaina miesten 14 kilometrin vapaan kilpailussa. Taivalkoskella Mäki kukisti toiseksi tulleen Puijon Hiihtoseuran Perttu Hyvärisen 8,5 sekunnilla.

– Vähän kaksijakoiset ajatukset. Ihan hyvin lähti liikkeelle ja tekniikka pysyi kasassa 3–4 kierrosta, mutta sen jälkeen tuntui, että sääret alkoivat puutua, ja hiihto meni aika paljon kantapäille. Loppu oli vaikea, mutta taistelin kohtuullisesti maaliin, Mäki tuumi Ylen televisiohaastattelussa.

– Tekniikka pysyi kasassa alun. Kolme viimeistä kierrosta tuntui, ettei tämä ole maailmanluokan menoa. Toivottavasti alkaa talven mittaan aukeamaan.

Mäen seuratoveri Joel Ikonen ylsi kolmanneksi ja jäi kärjestä 13,4 sekuntia. Puijon Hiihtoseuran Iivo Niskanen oli ilmoittautunut kilpailuun, mutta jo lauantaina selvisi, ettei hän saavu lähtöviivalle selkävaivan vuoksi.

Selkä kiusasi myös Ikosta

Taivalkosken kilpailun mitan piti alun perin olla 15 kilometriä, mutta kilpailu puristettiin seitsemälle kahden kilometrin lenkille. Joel Ikonen yllättyi kolmossijastaan, mutta myönsi jossain määrin myös odottaneensa menestystä.

– En ehkä tänään odottanut tällaista menestystä, mutta toki tässä oli monta asiaa, jotka sopivat minulle. Keli oli liippakeli, missä olen hyvä, ja siihen löytyi hyvä suksi, Ikonen mainitsi.

– Harjoituskausi meni hyvin, mutta alkuviikosta sairastelin ja perjantaina satutin selkäni. Jouduin jättämään sprintin väliin. Tänään sain maksimisuorituksen tällä valmistautumisella.

Kärkikolmikko oli karkuteillä, kun neljänneksi sijoittunut Jämin Jänteen Markus Vuorela jäi palkintokorokkeesta 27 sekuntia.

Mäki ja Hyvärinen ovat selvät valinnat Rukan maailmancupiin marraskuun viimeiseksi viikonlopuksi, mutta Ikosellakin voi olla siellä paikkansa.

– Tavoitteena on, että pääsen henkilökohtaisella tasolla kansainvälisiin kilpailuihin. Näkisin, että paikan Rukalle pitäisi olla oikeutettu ja saisin mahdollisuuden, Ikonen paalutti.