Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Rosa Pohjolainen pujotteli Levillä uransa ensimmäiset alppihiihdon maailmancup-pisteet – "Ei voi olla kuin tyytyväinen"

Rosa Pohjolaisen, 17, hymy oli leveä, kun alppihiihdon naisten maailmancupin pujottelukisa oli sunnuntaina päättynyt. Pohjolainen nappasi uransa ensimmäiset maailmancupin pisteet yltämällä Levin pujottelussa sijalle 27.

Avauskierroksen jälkeen hän oli peräti 14:ntenä, mutta putosi toisella kierroksella tuloslistalla alemmas.

– Toisessa laskussani tuli hieman virheitä, ja siinä karkasi vähän fokus. On kuitenkin aivan huikea fiilis ensimmäisistä maailmancupin pisteistäni, Pohjolainen sanoi.

Pohjolainen väläytteli jo lauantaina vauhtiaan, mutta maailmancupin avauspujottelu päättyi keskeytykseen lähellä maalilinjaa.

– En ajatellut näin hyvää. Kympin annan itselleni. Perheenikin oli katsomassa kisoja, Pohjolainen kertasi kisaviikonloppuaan.

Muut suomalaiset karsiutuivat sunnuntaina toiselta kierrokselta. Riikka Honkanen oli 36:s, Julia Toiviainen 51:s ja Kia-Emilia Hakala 56:s.

Pohjolaisen pääsy toiselle kierrokselle ja neljä cupin pistettä eivät ole jokapäiväistä suomalaisherkkua. Viime kaudella suomalaisista vain Samu Torsti ja Nella Korpio ylsivät maailmancupin pisteille.

Vlhova määräsi tahdin

Molemmat Levin pujottelut voitti Slovakian Petra Vlhova. Sunnuntaina toiseksi laski Sveitsin Michelle Gisin, joka jäi kärjestä 0,31 sekuntia. Itävallan Katharina Liensberger oli lauantain tavoin kolmas. Pohjolaisen ero voittajaan oli 3,59 sekuntia.

Levin kilpailut käynnistivät naisten pujottelucupin. Korona-aika näkyi kisojen yleisömäärässä, joka oli järjestäjien mukaan kahdessa päivässä yhteensä noin 3 000.

Maailmancup jatkuu torstaina Itävallan Lechissä. Naisten seuraavan maailmancupin pujottelun on määrä olla vasta joulukuun lopussa ja miesten joulun alla.

Korona-aika on heijastunut voimalla maailmancupiin ja aiheuttanut epävarmuutta urheilijoille.

– Korona vaikuttaa niin paljon kaikkiin suunnitelmiin, niin niitä ei ole tehty kauhean pitkälle, Pohjolainen vastasi kysymykseen mahdollisesta ulkomailla harjoittelusta.

Oman haasteensa tuo Keski-Euroopan vähälumisuus. Naisten maailmancupin kilpailupäällikkö Peter Gerold kertoi perjantaina etätiedotustilaisuudessa, että parin Lechin jälkeen tulevan maailmancupin tapahtuman yllä on kysymysmerkkejä.

Erilaisia suunnitelmia lähiajoille

Suomalaislaskijoiden kaudet jatkuvat eri tavoin.

– Nyt menen kotiin, käyn koulussa ja vähän lepään. Joulukuun alussa lähden kiertämään Eurooppa-cupia. Seuraavasta maailmancupin kisastani ei ole ollut vielä puhetta, Pohjolainen sanoi.

Honkasen on määrä kilpailla Lechin maailmancupissa. Yhdysvalloissa opiskeleva Toiviainen jää toviksi Suomeen.

– Tarkoitus on mennä Suomutunturille treenaamaan ja käydä joitain FIS-kilpailuita Suomessa. Joulun jälkeen on määrä palata Jenkkeihin, jos olosuhteet sallivat, Toiviainen sanoi.