Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Kuuman tulinen Moonlight Velvet onnistui nappiin Kasvattajakruunussa

Jyväskylän Killerillä ajettiin lauantaina nelivuotiaiden Kasvattajakruunut 30 000 euron ensipalkinnoilla. Tammojen lähdössä Moonlight Velvet ohitti toisesta ulkoparista 600 metrin kirillä vetotyöt tehneen raviliigahevosen Piece Of Gloryn.

– Vähän hirvitti viimeinen kurvi, kun joutui aikaisin lähtemään kolmannelle radalle, että pysyykö hevonen kasassa, mutta se meni hyvin, valmentaja Eija Sorvisto kertoi.

Sorvisto valmentaa hevosia kahden kilometrin päässä Ylivieskan raviradasta. Hän on itsekin mukana hevosen helmikuussa ostaneessa omistajakimpassa avomiehensä Kari Niemelän kanssa.

– Yksi omistajataho ei halua nimeään julkisuuteen, mutta muut ovat Janne Salmela ja Mika Pajukoski, Sorvisto selvitti.

Sorvisto luonnehtii Moonlight Velvetiä kuuman tuliseksi hevoseksi kärryjen edessä.

– Muuten se on ihmisystävällinen. Heti kun sillä ajoin ja hevoseen pääsi sisälle, tiesin, että se on ihan hyvä hevonen. En silti odottanut, että se näin hyvin menee.

Laineen uusi lahjakkuus jatkaa tappioitta

Oriiden ja ruunien Kasvattajakruunu näytti pitkään Skyfall Shinen dominanssilta. Markku Niemisen valmentama ja Iikka Nurmosen ajama ruuna voittikin, mutta maalisuoralla se sai juosta tosissaan pitääkseen Might Be Romeon ja tallikaveri Raskolnikov Fridon takanaan. Lähdössä ajettiin lujaa vain maalisuora.

Niemisen tallista Toto75-voittoon juoksi myös Don Williams, joka kilpaili ensi kertaa hokeilla.

Might Be Romeolla ja Frankenstein AM:llä kakkossijat ajanut Tapio Perttunen voitti päätöskohteet Morisonilla ja ikäluokkansa kärkitamma Suven Sametilla. Jälkimmäinen tienasi Tammaderbyn hallitusta keulavoitosta 15 000 euroa ja voi olla tulevaisuudessa kuningatartason hevonen.

Ravien alussa Siirin Valtsu komensi kolmevuotiaiden Junnustartti-finaalia. Petri Laineen uusi lahjakkuus jatkaa viiden kilpailun jälkeen tappioitta. Laine arvioi, että tässä vaiheessa uraa se vaikuttaa paremmalta aloittelijalta kuin tallin kestomenestyjä Parvelan Retu.