Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Koronatartunnat leviävät jalkapallossa, seurajohtajat pelkäävät tartuntapiikkiä maajoukkuepeleistä

Viime päivien jalkapallomaaotteluissa levinneet koronatartunnat sapettavat seura- ja liigajohtajia eri maissa. Maajoukkuepeleihin on aina liittynyt loukkaantumisriski, mutta koronapandemian aikana niistä on tullut seuroille ja sarjoille ylimääräinen riesa.

Tiistaina kävi ilmi, että Uruguayn tähtipelaaja Luis Suarez jää koronatartunnan takia pois MM-karsintaottelusta Brasiliaa vastaan eikä voi pelata seurajoukkueensa Atletico Madridin Espanjan-liigan ottelua Barcelonaa vastaan.

Englannin Valioliigassa Arsenalin egyptiläisen keskikenttäpelaajan Mohamed Elnenyn positiivinen koronanäyte paljastui maanantaina.

Valioliigan koronatestien tuoreimmalla kierroksella otettiin 1 207 näytettä, joista 16 oli positiivisia. Edellisellä testikierroksella tutkittiin 1 646 näytettä, joista paljastui neljä tartuntatapausta.

Valioliigan johto pelkää, että tartuntoihin tulee hurjempi piikki, kun pelaajat palaavat maajoukkuepeleistä seuroihinsa.

Positiivisesta koronatuloksesta seuraa Britanniassa kymmenen päivän omaehtoinen eristys.

Valioliiga ei ilmoita koronatartunnan saaneiden pelaajien nimiä eikä seuroja. Esimerkiksi Elnenyn tartunnasta kertoi pelaajan agentti.

Egyptin maajoukkue voitti sunnuntaina Kairossa pelatussa Afrikan cupin karsintapelissä Togon 1–0.

AC Milanin valmentajilla tartunta

Italian jalkapallosarjaa Serie A:ta johtavan AC Milanin molemmat valmentajat ovat saaneet koronatartunnan. Seura ilmoitti tiistaina, että kakkosvalmentaja Giacomo Murelli on antanut testeissä positiivisen koronanäytteen. Päävalmentaja Stefano Piolin tartunta todettiin jo lauantaina.

– Murelli on ollut eristyksissä lauantaista alkaen, jolloin Piolin näyte osoittautui positiiviseksi. Murellilla on ollut päävalmentajan tapaan lieviä koronaoireita, mutta hän voi silti hyvin ja jatkaa omaehtoista eristystä kotonaan, seura ilmoitti tiedotteessa.

AC Milan on aloittanut Italian liigan tappioitta. Joukkue joutuu kuitenkin sunnuntain peliin Napolia vastaan ilman valmentajiaan. Valmentajakaksikko saattaa olla sivussa myös Eurooppa-liigan ottelusta Lilleä vastaan 26. marraskuuta.