Myös yleisö pääsee ensi kesän olympialaisiin, vakuuttaa KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach

Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach ja Japanin pääministeri Yoshihide Suga keskustelivat olympiakisoista ja koronatilanteesta Tokiossa maanantaina. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Kansainvälisen olympiakomitean KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach uskoo, että myös yleisö pääsee ensi kesänä järjestettäviin Tokion olympialaisiin. Bach kertoi voimistuneesta käsityksestään Tokion-vierailullaan maanantaina.

Bach rauhoittelee puheillaan kisoihin kohdistuvia epäilyksiä, kun koronapandemian toinen aalto ravistelee maailmaa.

– Olemme kehittämässä valtavaa keinovalikoimaa, johon kokoamme kaikki kuviteltavissa olevat turvatoimet, Bach kommentoi olympialaisia ja koronatilannetta tavattuaan Japanin pääministerin Yoshihide Sugan.

– Ensi vuonna voimme sitten valita tarkoituksenmukaiset ratkaisut ja varmistaa niiden avulla osanottajien turvallisuuden. Luotamme vahvasti, että voimme ottaa kisoihin myös katsojia.

Järjestäjät tähtäävät nyt siihen, että suurin osa kisavieraista saisi koronarokotuksen ennen matkaa Japaniin, jos rokote on tarjolla ensi kesään mennessä.

Bachin puheenvuoro tuli järjestäjille kuin tilauksesta, sillä tuoreen kyselyn perusteella japanilaisista suurin osa kannattaa alun perin tälle vuodelle myönnettyjen kisojen siirtämistä edelleen myöhemmäksi. Kyselyssä yli 60 prosenttia kannatti kisojen lykkäämistä kesästä 2021.

Kisajärjestäjät ovat toistaneet useaan otteeseen, ettei kisojen toista siirtoa ole suunnitelmissa.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut