Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Espanjalainen Joan Mir varmisti MotoGP:n maailmanmestaruuden – kuninkuusluokan mestaruus Suzukille 20 vuoden tauon jälkeen

Suzukin espanjalaiskuljettaja Joan Mir on varmistanut ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan maailmanmestaruuden, kun hän ajoi kauden toiseksi viimeisessä kilpailussa seitsemänneksi ja kasvatti eronsa jahtaajiin riittävän suureksi. Yamahan Franco Morbidelli voitti Valenciassa ajetun kilpailun ja nousi MM-sarjassa toiseksi, mutta italialainen on 29 pisteen päässä Miristä ennen viikon päästä ajettavaa päätöskilpailua.

– En voi oikein kuvailla tunteitani. Olen taistellut tästä koko elämäni ja seurannut unelmaani. Olen todella iloinen. Tarvitsen vähän aikaa asian hahmottamiseen. Minulla ei ole sanoja, 23-vuotias yllätysmestari Mir nieleskeli liikutustaan televisiohaastattelussa.

Morbidelli taisteli voitosta Ducatin Jack Millerin kanssa, mutta taivutti lopussa australialaiskuljettajan. KTM:n espanjalainen Pol Espargaro oli kolmas.

– Taistelin kovasti Jackin kanssa loppuun asti. Valitettavasti menetimme maailmanmestaruuden, mutta teimme hommat erittäin hyvin, Morbidelli kiitteli talliaan.

Suzukin kuljettaja voitti kuninkuusluokan maailmanmestaruuden edellisen kerran vuonna 2000, jolloin Kenny Roberts Jr. saavutti MM-tittelin.

Mir voitti kolme vuotta sitten Moto3-luokan maailmanmestaruuden ja otti nyt ensimmäisen maailmanmestaruutensa kuninkuusluokassa. Viikko sitten hän otti luokan ensimmäisen osakilpailuvoittonsa.

Aiemmin päivällä suomalaisvetoisen Ajo Motorsportin Jorge Martin voitti Moto2-luokan kilpailun ja Raul Fernandez sijoittui kolmanneksi Moto3-luokassa. Pikkuluokissa maailmanmestaruustaistelu on vielä auki.

MM-sarja päättyy 22. marraskuuta Portugalin Portimaossa.