Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtteri Bottaksen ja Sami Sykön kesävaatteet, Päijät-Hämeen festarit ja muut menot – lue ESS:n kesälehti ilmaiseksi koko kesän!

VaLePa tyrmäsi tappioista lamaantuneen Akaa-Volleyn

VaLePa näytti lauantaina olevansa tällä hetkellä miesten lentopallon Mestaruusliigan kärkijoukkueen Savo Volleyn pahin haastaja, kun keväällä jaetaan toivottavasti mitalit liigan päättyessä.

VaLePa oli murskaavan ylivoimainen Akaa-Volleyn kotisalissa ja voitti 3–0 ottaen viidennen voiton putkeen. Janne Kangaskokon valmentama joukkue oli kaikessa edellä, seitsikon jokainen pelaaja oli parempi kuin Akaa-Volleyn paras pelaaja.

– Teimme hyvän duunin torjunnassa ja puolustuksessa. Keskitorjujat olivat siellä missä sovittiin. Saimme Akaan näyttämään huonolta, Kangaskokko tiivisti.

VaLePa teki vain neljä hyökkäysvirhettä, kolmannen tappionsa putkeen kokeneen Akaa-Volleyn vastaava luku oli 17.

VaLePa otti 11 torjuntapistettä, Akaa-Volley ei ainuttakaan. Se kertoo paljon VaLePan passarin Mikko Eskon liki täydellisestä ottelusta.

Romans Sauss teki 14, David Pettersson 13 ja joukkueen kaikki hyökkäysvirheet tehnyt Sakari Mäkinen 12 pistettä. Kotijoukkueesta ei kukaan päässyt kaksinumeroiseen saldoon.

Tiikerit jatkoi voittokulkua

Kokkolan Tiikerit hävisi avauserän Perungan Pojille Rovaniemellä, mutta voitti kolme seuraavaa ja näin ottelun 3–1.

– PerPo hyökkäsi avauserässä todella hyvin. Toisesta erästä alkaen pääsimme siihen paremmin kiinni omalla puolustuksella ja sitten alkoi sujumaan myös oma hyökkäys puolustuksen jälkeisistä palloista, tiivisti Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä.

Jiri Hänninen oli 19 pisteellä totutusti Tiikereiden tehokkain. Jere Mäkinen kuritti ensimmäistä liigaseuraansa 14 pisteellä. PerPon tehopelaaja oli hakkuri Eetu Häyrinen 22 pisteellä.

– Pelasimme lähes koko ottelun normaalilla kokoonpanolla. Lopussa Roope Keskinen tuli keskihyökkääjäksi ja teki avauspisteensä liigassa, Keskisipilä jatkoi.

Loimu avasi voittotilinsä

Kauden seitsemällä tappiolla aloittanut Raision Loimu otti avausvoittonsa, kun joensuulainen Karelian Hurmos kaatui 3–0. Hakkuri Johan Gruvaeus teki 17 ja yleispelaaja Elviss Krastins 13 pistettä.

Viikko sitten Hurmos kaatoi Loimun Joensuussa ja otti sen kauden avausvoiton.

– Meillä oli parempi itseluottamus ja joukkuepelimme oli parempaa kuin viikko sitten. Pystyimme nyt paljon paremmin noudattamaan pelisuunnitelmaa, sanoi Loimun valmentaja Per-Erik Dalqvist.

Samalla Loimun passari Lasse Jylhä sai revanssin kaksoisveljestään Laurista. Joensuun ottelu oli ensimmäinen liigassa, kun kaksoset olivat vastakkain.

– Lasse pelasi viimeksi vain yhden erän. Uskon että hänellä oli ekstralatausta, kun veli oli toisella puolella, Dalqvist arvioi.

Hurmoksen tehokkain oli Ville Louhela 14 pisteellä. Joensuussa 12 pistettä tehnyt Lauri Jylhä jäi nyt viiteen pisteeseen.