Ahkeran Wilho Hautala pisteli maantiellä 22-vuotiaiden Suomen ennätyksen

Wilho Hautala teki 10 kilometrillä maantiejuoksun 22-vuotiaiden SE-ajan kesken neliviikkoisen alppimajaleirin. Sami Kuusivirta

ESS

Lahden Ahkeran Wilho Hautala juoksi Vantaalla 10 kilometrillä 22-vuotiaiden uuden Suomen ennätyksen 29.55. Se riitti kilpailussa kakkossijaan, kun voiton vei Tampereen Pyrinnön Jarkko Järvenpää kauden kotimaisella kärkiajalla 29.48.

Edellinen 22-vuotiaiden SE oli Mårten Boströmin vuonna 2004 juoksema 30.05. Hautalalle Vantaalla juostu ennätys tuli yllätyksensä, sillä hän juoksi kisan kesken harjoitusleirin.

– Olen ollut kaksi viikkoa leirillä ja asunut alppimajassa Liikuntakeskus Pajulahdessa. Leiriä on vielä kaksi viikkoa jäljellä. Nyt ajatuksena oli käydä tekemässä testijuoksu ja katsoa millaista meno on. Sellaista 31 minuutin alitusta odottelin, Hautala totesi SUL:n verkkosivuilla.

– Olen tällä viikolla juossut ihan hyvät treenimäärät ja keskiviikkona poljin pyörällä puolitoista tuntia. En siis ollut valmistautunut kilpailuun mitenkään, joten tämä oli positiivinen juttu.

Järvenpää karkasi Hautalalta heti kilpailun kahdella ensimmäisellä kilometrillä pieneen johtoon ja piti sen loppuun saakka.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut