Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Nuorten MM-hiihdot Vuokattiin ja Lahteen – Salpausselällä kansainvälisten kisojen keskittymä talvella

Kansainvälinen Hiihtoliitto (FIS) siirsi Puolan Zakopaneen vuodelle 2021 suunnitellut pohjoismaisten lajien nuorten MM-kilpailut vuoteen 2022 vallitsevan koronapandemian vuoksi. Siirron jälkeen FIS on kartoittanut mahdollisia järjestäjäkandidaatteja keväälle 2021. Kilpailut on nyt myönnetty Suomen Hiihtoliiton hakemuksesta Vuokattiin ja Lahteen. Vuokatissa kilpaillaan maastohiihdon U20- ja U23-ikäluokkien ja Lahdessa mäkihypyn ja yhdistetyn U20-ikäluokan maailmanmestaruuksista.

Vuokatin alustavassa kilpailuohjelmassa hiihdetään 8.–14. helmikuuta 2021 molempien ikäluokkien sprintit perinteisellä hiihtotavalla, vapaan hiihtotavan henkilökohtaiset väliaikalähdöt, U20 viestit ja pitkien matkojen perinteisen tavan yhteislähdöt. Lisäksi kilpaillaan U23-ikäluokan sekaviestikilpailu.

Lahden alustava ohjelma kattaa sekä mäkihypyssä että yhdistetyssä tyttöjen ja poikien henkilökohtaiset kilpailut HS100-mäessä sekä sekajoukkuekilpailut. Lahden kilpailu on kalenterissa heti mäkihypyn FIS Cup ja yhdistetyn Continental Cup -viikonlopun jälkeen 9.–12. helmikuuta.

– Kilpailujen järjestäminen tässä maailmantilanteessa on haastavaa, mutta kahden vahvan järjestäjäpaikkakunnan kanssa tulimme lopputulokseen, joka palvelee lajejamme ja urheilijoitamme. Yhtälössä on monta osatekijää, jotka vaikuttavat kokonaisuuteen. Terveysturvallisuudesta emme tingi, mutta haluamme taata huippu-urheilun kehittymisen myös taloudelliset realiteetit huomioiden, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen sanoo liiton tiedotteessa.

Sekä Vuokatti että Lahti kokivat kolauksen, kun kevään 2021 talvilajien Euroopan Olympiafestivaalit (EYOF) siirrettiin joulukuulle koronapandemian vuoksi.

Lahden Hiihtoseuralla on edessään tiivis kansainvälisten kilpailujen järjestelykokonaisuus. Kilpailutapahtumat avataan 22.–24. tammikuuta Salpausselän kisoilla ja jatketaan 6.–7. helmikuuta mäkihypyn FIS Cupin kolmella ja yhdistetyn Continental Cupin kahdella osakilpailulla.

– Viikonlopun FIS Cup ja Continental Cup ennen nuorten MM-kilpailuja antavat meille mahdollisuuden rakentaa hyvän kisaviikkokokonaisuuden. Ponnistus on toki kova vapaaehtoisorganisaatiollemme, joka on tehnyt vain paria viikkoa aikaisemmin Salpausselän kisat, mutta uskomme vahvasti osaavaan ja sitoutuneeseen kisayhteisöömme, kertoo Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Kolu.

Lahdessa ja Vuokatissa järjestettävät nuorten olympiafestivaalit siirtyivät kymmenellä kuukaudella: "Päätös piti tehdä ajoissa, kun tilanne näyttää tältä"