Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivitämme verkkosivujamme, tilaajien on kirjauduttava uudelleen

Golfin naisten Euroopan-kiertue palaa Suomeen, Turku isännöi kesäkuun kilpailua

Golfin suomalaishuiput pääsevät ensi kesänä kotiyleisön eteen, kun naisten Euroopan-kiertueen kilpailu pelataan Suomessa kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kilpailu järjestetään Turussa Aura Golfin kentällä 18.–20. kesäkuuta.

Kilpailun palkintopotti on hyvää eurooppalaista tasoa 200 000 euroa, ja panoksia nostaa olympiarankingin tilanne. Suomen kisa on viimeinen Euroopan-kiertueen ennen golfin olympiarankingin sulkeutumista kesäkuun lopussa.

Tällä erää Tokioon matkaisivat suomalaisista maailmanlistan perusteella Pohjois-Amerikassa LPGA-kiertueella pelaava Matilda Castren ja Euroopan-kiertueella pelaava Sanna Nuutinen. Riossa vuonna 2016 Suomea edustivat Noora Komulainen ja Ursula Wikström.

Viimeksi naisten Euroopan-kiertuetta on pelattu Suomessa 2011, jolloin kisa oli Helsingin Talissa. Turussa ensi kesänä Golfliitto toimii kisan vastaavana promoottorina.

– On ollut pitkäaikainen haave saada naisten pääkiertueen kilpailu taas Suomeen. Olemme erittäin onnellisia, että palaset loksahtivat nyt kohdalleen, kommentoi Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen tiedotteessa.

Hartikainen iloitsee siitä, että suomalainen kilpagolf saa näytönpaikan ja etapin kohti Tokion olympialaisia.

– Kovan luokan kansainvälinen tapahtuma tukee myös naisten asemaa ammattiurheilun perinteisesti miesvaltaisessa kentässä, Hartikainen sanoi.

Aura Golf on isännöinyt merkittäviä kisoja aiemminkin, muun muassa naisamatöörien EM-kilpailut vuonna 2013 ja miesten Euroopan-haastajakiertueen kilpailun vuonna 2015. Euroopan-kiertueen kilpailuun liittyy optio kahdesta seuraavasta vuodesta, joten naisten eurooppalaista huippugolfia voidaan nähdä Suomessa myös 2022–2023.

________

Korjattu klo 11.50: edellinen naisten Euroopan-kiertueen kisa oli Suomessa vuonna 2011, ei vuonna 2010.