Taksvenla piti pintansa jännittävässä Tammatähti-lähdössä Vermossa

Vermon keskiviikkoravien herkkupalana ravattiin avoin suomenhevostammojen lähtö, jossa voittotaisto oli maalipaalulle asti tasainen. Hannu Torvisen ajama Taksvenla taisteli voittoon.

Keskeltä rataa matkaan lähtenyt Taksvenla latasi auton takaa lujaa liikkeelle. Tamma oli jäänyt viime kisoissaan useamman kerran vaille vapaata kiriväylää, ja nyt Hannu Torvinen ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan päästeli Taksvenlalla keulapaikalta.

Janne Räisäsen ohjastama Vennelmon Varma veti toista juoksurataa. Se haastoi Taksvenlaa kovasti ja taisi käydä loppusuoralla jo hieman edelläkin, mutta keulahevonen kontrasi ja piti niukasti parhaaksi.

– Tuntui, että meilläkin oli hevosella varaa, ja yritin voimia loppuun säästää. Ehkä alakynnessä oltiin, mutta oli tunne, että tamma pystyy vielä kiristämään vauhtiaan. Tiukalle meni, mutta onneksi piti voittoon, Hannu Torvinen jutteli voittajahaastattelussa lapualaisen Veijo Hakalan suojatista.

Ilos Sansibar illan voimakkain

Iikka Nurmosen valmentama ja ohjastama Ilos Sansibar sai tehdä pitkän matkan kisassa mieluisansa juoksun keulassa, eikä suosikkivaljakko ollut yllätettävissä.

– Mitään ongelmia ei ollut missään kohti, Iikka Nurmonen vahvisti.

Tommi Kylliäisen valmentama ja ohjastama Wille Wind oli arvottu haastavalle kasiradalle, mutta napakan kiihdytyksen ansiosta valjakon juoksu meni parhain päin, ja Wille Wind kiitti kirimällä ykköseksi.

Ykkösdivisioonakarsinnassa Roni Waarna hyppäsi valmentamansa Pertturin rattaille pitkästä aikaa kisatilanteessa, ja ruunaruhtinas Pertturi runttasi parhaaksi toiselta ilman vetoapua.

V-divisioonakarsintaa ajettiin kaksi lähtöä. Ensimmäisen kisan voitti Jukka Kinnusen valmentama Nashville Nancy. Jälkimmäisessä Liisa Pappisen treenaama Runaway Rina oli paras sitkeällä esityksellä.

Isorahaisimpien lämminveristen lähdössä Esa Holopaisen ajama Quick Vald vakuutti.

Toto65-pelin täysosumalla voitti 127,28 euroa, viidellä oikein sai 3,85 e.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut