KymiRingillä ajetaan motocrossin MM-osakilpailu elokuun lopulla

KymiRingin tämän vuoden MM-osakilpailut peruuntuivat, mutta radalla ajetaan ensi kesänä sekä ratamoottoripyöräilyn että motocrossin MM-osakilpailut. Juha Peurala

ESS

Motocrossin MM-osakilpailu ajetaan Iitissä KymiRingin radalla 21.–22. elokuuta 2021. Motocrossin kuninkuusluokan MXGP:n kilpailu- ja markkinointioikeudet omistava Infront Moto Racing julkaisi ensi vuoden MM-kisakalenterinsa keskiviikkona.

KymiRingillä ajetaan MXGP:n lisäksi MX2-, EMX250- ja EMX125 -luokkien kilpailut. Kaikkien luokkien kuskit nähdään KymiRingillä sekä lauantaina 21.8. että sunnuntaina 22.8. Motocrossin MM-sarjassa eli MXGP- ja MX2-luokissa ajetaan lauantaina harjoitukset ja karsintaerät, joissa ratkaistaan lähtöpaikat sunnuntain kilpailueriin. Sunnuntaina molemmissa pääluokissa ajetaan kaksi 30 minuutin ja kahden lisäkierroksen kilpailua.

MXGP-sarja käsittää vuonna 2021 yhteensä 20 osakilpailua. Kausi käynnistyy 3. huhtikuuta Omanin GP:llä ja päättyy 25. syyskuuta ajettavaan Italian Imolan osakilpailuun. Suomen osakilpailu on järjestyksessään sarjan 13:s osakilpailu.

KymiRingillä suunniteltiin järjestettävän motocrossin MM-osakilpailu jo tämän vuoden elokuussa, mutta se siirrettiin kesälle 2021 koronaviruspandemian vuoksi.

Hiekkapohjainen, 1,7 kilometriä pitkä motocrossrata sijaitsee KymiRingin moottoriradan keskelle rakennettavalla 15 hehtaarin tapahtuma-alueella. Tapahtuman tuotannosta vastaa tapahtumayhtiö Lahti Events yhdessä kisajärjestelyitä hoitavan Suomen Moottoriliiton kanssa.

– Meillä oli tapahtumalle hyvät ja pitkälle viedyt suunnitelmat jo edelliskesän varalle, mutta koronatilanteen vuoksi joudumme odottamaan vuoden kauemmin ennen kuin pääsemme tositoimiin, toteaa Lahti Eventsin projektijohtaja Markku Vihtilä tiedotteessa.

Liput tulevat myyntiin joulukuun aikana.

KymiRingillä ajetaan ensi kesänä myös ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaan kuuluva Suomen MotoGP-osakilpailu, jonka ajaksi on ilmoitettu 9.–11. heinäkuuta.

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut